Rus Dışişleri: İran KOEP Etrafındaki Gerginliği Arttırma Niyetinde Değil

Rusya Dışişleri Bakan Yardımcısı Sergey Ryabkov, İran’ın Kapsamlı Ortak Eylem Planı (KOEP) etrafındaki gerginliği arttırmaya yönelik adım atmaya meyilli olmadığını belirtti.

09.11.2019-18:30 - (Son Güncelleme: 09.11.2019-18:28)
İran Dışişleri Bakan Yardımcısı Abbas Arakçi ile bir araya gelen Ryabkov, görüşmenin ardından basın mensuplarına yaptığı açıklamada İran’ın KOEP etrafındaki gerginliği arttırmaya yönelik adım atmaya meyilli olmadığını ifade etti.

İranlı mevkidaşı ile İran ile Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyinin (BMGK) beş daimi üyesi ve Almanya arasında 2015'te imzalanan KOEP’i ele aldıklarını söyleyen Ryabkov, “Giderek artan endişelere yol açan birkaç boyutu olan durumu görüştük. Boyutlardan biri, bölgedeki ve dışarıdaki bir takım güçlerin Basra Körfezi’ndeki gerilimi tırmandırmaya devam etmeye yönelik yürüttüğü girişimler.

İşin diğer yanı ise KOEP’in istikrarlı bir şekilde uygulanması ile ilgili zorluklar. Diplomasiye şans tanınmalı, birçok fikir mevcut ve siyasi irade olması halinde bu fikirler hayata geçirilebilir” dedi ve açıklamalarını şu sözlerle sürdürdü:

“İranlı meslektaşlarımızla en yakın koordinasyona, en yoğun iletişime ihtiyaç duyulduğu konusunda hemfikiriz. Kendileri gerginliği arttıracak ek unsurlara neden olabilecek herhangi bir girişimde bulunmaya meyilli değiller. KOEP kapsamında gönüllü olarak üstlenmiş oldukları yükümlülüklerin azaltılması konusunda şu ana kadar attıkları tüm adımların geri dönüşü olduğunu bir kez daha vurguluyorum.”

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal