Rus Askerleri Libya'da Yakalandı

Libya'da asker varlığını inkar eden Rusya'nın askerleri Libya'da yakalandı...

27.06.2020-12:02 - (Son Güncelleme: 27.06.2020-12:21)

Libya'da Hafter'i destekleyerek varlık gösteren tüm ülkeler Türkiye'nin oyunu bozmasıyla ortaya çıkarken, şimdi de inkar yoluna gitti. Özellikle Yunanistan, Güney Kıbrıs Rum Kesimi ve Fransa art arda açıklamalar yaparken Rusya da ilk günden bugüne kadar bölgede asker bulundurduğunu kabul etmedi.

Libya'da çekilen görüntüler ise bu açıklamaların gerçekle yakından uzaktan ilişkili olmadığını ortaya çıkardı. Cufra'da yerel halk tarafından çekilen görüntülerde markette alışveriş yapan iki Rus askeri görülüyor. Marketten çıkan askerler daha sonra araçlarına giderek bölgeden uzaklaşıyor.

Çekilen bu görüntüler Rus hükümetinin söylediği her sözü yalanlar nitelikte oldu.

WAGNER GRUBU ORTAYA ÇIKMIŞTI

Öte yandan, bölgede Rusya adına görev yapan 'Wagner Grubu'nun ortaya çıkması da Rusya'nın bölgede fiziki olarak bulunduğunu kanıtlamış ve yine Rus yetkililerin açıklamalarını boşa çıkarmıştı. 

GELİŞMELER RUSYA'NIN ASKER BULUNDURDUĞUNU KANITLIYOR

Bölgedeki son gelişmelerden sonra etkisi azalan Rusya son olarak da Suriye'deki paralı militanlara yöneldi. Libya'da resmi hükümetin sözcüsü tarafından yapılan açıklamalarda 11 adet Rus kargo uçağının Libya'ya indiği ve 6 adet Rus hava savunma sistemi kurulduğu belirtildi. Libya'da önceden ve şimdi yaşanan tüm gelişmeler, Rusya'nın bölgede asker barındırdığını ve hükümetin yalan açıklamalar yaptığını kanıtlar nitelikte oldu.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal