Rum Kesimi Fatih Sondaj Gemisi Skandal Kararını Resmen Açıkladı

Geçtiğimiz günlerde Rum basınında çıkan ve Türkiye'nin sert bir şekilde tepki gösterdiği iddia resmen açıklandı. Güney Kıbrıs Rum kesimi, Doğu Akdeniz açıklarında hidrokarbon arayan Türkiye'ye ait Fatih sondaj gemisindeki mürettebata ilişkin tutuklama emri çıkarıldığını resmi olarak açıkladı.

14.06.2019-09:15 - (Son Güncelleme: 14.06.2019-11:27)

Geçtiğimiz günlerde Rum basınında çıkan ve Türkiye'nin sert bir şekilde tepki gösterdiği iddia resmen açıklandı. Güney Kıbrıs Rum kesimi, Doğu Akdeniz açıklarında hidrokarbon arayan Türkiye'ye ait Fatih sondaj gemisindeki mürettebata ilişkin tutuklama emri çıkarıldığını resmi olarak açıkladı. Reuters'a açıklama yapan Rum yetkili, karara gerekçe olarak "sınır ihlalini" öne sürdü.

Kıbrıs açıklarında hidrokarbon aramak amacıyla adanın batısında demirlemiş olan Türk sondaj gemisinin mürettebatına ilişkin Rum kesimi tarafından tutuklama emri çıkarıldı.

SINIR İHLALİNİ ÖNE SÜRDÜLER  

AB üyesi Kıbrıs Rum tarafından Dışişleri Bakanlığı'nda görevli bir yetkili, Reuters haber ajansına yaptığı açıklamada, "Tutuklama emirlerinin çıkarıldığını teyit edebilirim" dedi. İsmi açıklanmayan yetkili, hakkında tutuklama emri çıkarılan kişi sayısının, çift haneli olduğunu belirtti. Yetkilinin yaptığı açıklamaya göre, tutuklama emri çıkarılmasına gerekçe olarak sınır ihlali öne sürüldü.

TÜRKİYE: "GEREKEN CEVAP VERİLİR"  

Türk Dışişleri Bakanlığı, Rum kesiminin Fatih sondaj gemisi çalışanları ve Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığı (TPAO) ile işbirliği yapan yabancı şirketlerin yöneticilerine ilişkin tutuklama kararı çıkardığı hakkındaki haberler üzerine 10 Haziran'da açıklama yaparak, "Kıbrıs Türklerini yok sayarak ve haklarını gasp ederek hareket eden GKRY’nin bu haddini aşan kararı şayet doğru ise bizim açımızdan hiçbir hükmü ve geçerliliği olmayacaktır" sözlerini kullanmıştı. Bakanlık sözcüsü Hami Aksoy tarafından yapılan açıklamada, "Bu cürette bulunması durumunda, gereken cevabı vereceğimizden de kimsenin şüphesi bulunmamalıdır" denilmişti.

Son Dakika Dünya Haberleri için aşağıya kaydırın.



DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal