Rum Başpiskopos: Modern Silahlanırsak Türkiye’yle Başa Çıkabiliriz

Güney Kıbrıs Rum Kesimi (GKRK) Başpiskoposu II. Hrisostomos, Rum kesiminin ‘Modern silah sistemiyle silahlandırıldığı takdirde Türkiye’yle baş edebileceğini’ söyledi.

09.07.2020-17:33 - (Son Güncelleme: 09.07.2020-17:27) Rum Başpiskopos: Modern Silahlanırsak Türkiye’yle Başa Çıkabiliriz

Başpiskopos, GKRK’nin yeni atanan Savunma Bakanı Charalambos Petrides ile görüştü. Hrisostomos, bu görüşmede Kıbrıs’ın (Rum Kesimi) güçlü bir ekonomiye sahip olursa ve modern silah sistemiyle silahlandırılırsa, Türkiye’ye karşı baş edebileceğini savunarak, ‘Böylece Türkiye bizimle kolayca baş edemeyeceğini bilecek’ diye konuştu.

‘TÜRKİYE İLE ANCAK BU ŞEKİLDE BAŞA ÇIKILIR’

Petrides ile devamlı iletişim kuracağını kaydeden II. Hrisostomos şu sözleri kullandı:

‘Adayı Türkleştirmeyi hedefleyen Türkiye'ye karşı savunmamızın güçlendirilmesi bizi ilgilendiriyor. Tanrının yardımıyla ulusal sorunlarımız için daha iyi günlerin gelmesini umuyoruz. Bu konuda net düşüncelerim var. Eğer Kıbrıs'ın güçlü bir ekonomisi olursa ve modern silah sistemi ile silahlandırılırsa, o zaman Türkiye güçlü silah sistemimiz nedeniyle durumun üstesinden gelemeyeceğini bilecek. Türkiye ile yalnızca bu şekilde başa çıkılır’

SAVUNMA BAKANI, KİLİSEDEN MEDET UMUYOR

Petrides ise ‘Bize düşen görevi yapacağız ve yarına Kıbrıs Helenizm'i için daha iyi bir gelecek için ilerleyeceğiz. Kıbrıs Kilisesi Liderini ziyaret etmek ve bütün sıkı ilişkileri korumak görevimizdir ve bu mücadelede birlikte duruyoruz’ ifadelerini kullandı.

ABD’DEN RUM YÖNETİMİNE ASKERİ DESTEK!

Dün ABD Dışişleri Bakanı Pompeo, Güney Kıbrıs Rum Yönetimine askeri eğitim desteği ve fonu sağlayacaklarını açıkladı.

Güney Kıbrıs ile Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Doğu Akdeniz’de doğalgaz ve petrol yarışı devam ediyor.

Türkiye, Doğu Akdeniz'de petrol ve doğalgaz aramalarına kıta sahanlığı hakkı derken, GKRY, Mısır, Fransa Türkiye'nin bu hakka sahip olmadığını öne sürüyor.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal