Rukban Kampı ABD-Rusya Arasında Çekişme Sahasına Dönüştü

Ürdünlü uzmanlar, Suriye'de Esed rejimi ile destekçilerinin abluka altına aldığı, ABD destekli ÖSO gruplarının kontrolünde bulunan Rukban Kampı'nın ABD ve Rusya arasında bir çekişme sahası haline döndüğünü belirtti.

22.04.2019-17:07 - (Son Güncelleme: 22.04.2019-16:49) Rukban Kampı ABD-Rusya Arasında Çekişme Sahasına Dönüştü

Ürdünlü uzmanlar, Suriye'de Beşşar Esed rejimi ve destekçilerinin ablukası altında bulunan Rukban Kampı'nın ABD ve Rusya arasında bir çekişme sahasına dönüştüğünü dile getirdi.

Ürdün sınırındaki çöl bölgesinde bulunan, rejimin kuşatmasındaki Rukban Kampı'nda kalan yaklaşık 60 bin Suriyeli, sıkışıp kaldıkları bölgede kurdukları derme çatma çadırlar ve kerpiç barınaklarda kötü koşullar altında yaşamaya çalışıyor.

Rejim ve Rusya, Birleşmiş Milletlerin bir süredir yakından takip ettiği ve tedirgin olduklarının belirtildiği açıklamalar yaptığı kampta, ay başında zorunlu tahliyeler yapılmaya başladı.

RUSYA SİVİLLERE BASKI YAPIYOR

Bilgi veren yerel kaynaklar, kampın Özgür Suriye Ordusu'na (ÖSO) bağlı ABD destekli grupların kontrolünde olması sebebiyle Rusya'nın burayı saldırmadan, sivillere baskı yaparak ele geçirmeye uğraştığını belirtmişti. 

Ürdünlü uzmanlar da kampın stratejik açıdan çok önemli olduğunu ve ABD ile Rusya arasında bir çekişme sahasına dönüştüğünü vurguluyor.

Son Dakika Dünya Haberleri için aşağıya kaydırın.


DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal