Ruhani'den ABD'ye 'Ekonomik Terör' Tepkisi!

İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani, Azerbaycan'da düzenlenen Bağlantısızlar Hareketi Devlet ve Hükümet Başkanları 18. Zirvesi'nde açıklama yaptı.

25.10.2019-15:32 - (Son Güncelleme: 25.10.2019-17:15)

İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani, Azerbaycan'da düzenlenen Bağlantısızlar Hareketi Devlet ve Hükümet Başkanları 18. Zirvesi'nde açıklama yaptı.

ABD'nin tek kutuplu bir düzen kurmak istediğini vurgulayan Ruhani, gelişmekteki ülkelerin gücünün çoğalmasının ABD hegemonyasına karşı bir direnç gösterisi olduğunu belirtti.

Ruhani, askeri gücünü yükselten ABD'nin dünyanın çeşitli bölgelerinde çatışmalar çıkardığını, bölücülük ve terörü teşvik ettiğini söyleyerek, Bağlantısızlar Hareketi (NAM) ülkelerinin ABD'nin hegemonyasını engellemek amacıyla elinden geleni yapması gerektiğine işaret etti.

ABD'nin uluslararası hukuku ihlal ettiğine değinen Ruhani, "ABD, farklı ekonomik yöntemlerle kendi siyasi amaçlarına ulaşmaya çalışıyor ve bunu da çok küstahça yapıyor. Bu, ekonomik teröre eş değer. NAM ülkeleri, bu sorunların üstesinden gelmek için birlikte hareket etmelidir." dedi.

Ruhani, Orta Doğu'da yaşanan problemlerle ilgili konuşarak, "Türkiye, Rusya ve İran'ın yürüttüğü Astana süreci sayesinde, Suriye'nin büyük bölümünde barış sağlandı." dedi.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal