Ruhani: 'Koronavirüse Karşı Düğünler Yasaklansın'

İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani düğün gibi kalabalık toplantıların koronavirüs enfeksiyonlarında artışa neden olduğu için yasaklanması çağrısında bulundu, ancak ülke ekonomisinin açık kalması gerektiğinde ısrar etti.

11.07.2020-15:42 - (Son Güncelleme: 11.07.2020-16:35) Ruhani: 'Koronavirüse Karşı Düğünler Yasaklansın'

Ruhani’nin televizyondaki konuşmasından kısa bir süre sonra Tahran’daki bir polis memuru, bir sonraki duyuruya kadar başkentteki tüm düğün salonlarının kapatıldığını duyurdu.

İran, Nisan ortasından bu yana karantinasını yavaş yavaş gevşetiyor, ancak son zamanlarda coronavirüs vaka oranında keskin bir artış yaşandı.

İRAN'DA CORONAVİRÜS

Sağlık Bakanlığı sözcüsü Sima Sedat Lari, devlet televizyonunda yaptığı açıklamada, cumartesi günkü ölüm sayısı 24 saat içinde 188 artarak 12 bin 635'e yükselirken, aynı zamanda teşhis edilen toplam vaka sayısının 2 bin 397 artarak 255 bin 117'ye ulaştığını söyledi.

‘ŞİMDİ FESTİVAL VE SEMİNER ZAMANI DEĞİL’

Ruhani, ‘Düğün ya da parti olsun, ülkenin dört bir yanındaki törenleri ve toplantıları yasaklamalıyız’ dedi.

İran’ın Coronavirüs Görev Gücü danışmanı, uygun önlemler alınmazsa, 50 bin ila 60 bin kişinin pandemiden ölebileceği konusunda uyardı.

‘İKİNCİ DALGA DAHA ÖLÜMCÜL OLACAK’

Yarı resmi ISNA haber ajansına göre danışman, Hüseyin Kenati, ‘Sonbaharda ortaya çıkacak ikinci dalga çok daha ölümcül olacak’ dedi.

İran makamları coronavirüs pandemisinin yayılmasını engellemek için çabalarken, daha sert tedbirlerin hali hazırda ABD yaptırımları altındaki ekonomiyi mahvedebileceğinden endişe ediyorlar.

‘En kolay seçenek her şeyi kapatmaktır,’ dedi Ruhani ve ‘Ama sonra insanlar açlık ve işsizlik yüzünden sokaklara dökülecek’ diye devam etti.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal