Ruhani İran Adına Ukrayna Devlet Başkanı Zelenskiy'den Özür Diledi

Ruhani İran adına Ukrayna Devlet Başkanı Zelenskiy'den özür diledi

11.01.2020-20:41 - (Son Güncelleme: 11.01.2020-21:20) Ruhani İran Adına Ukrayna Devlet Başkanı Zelenskiy'den Özür Diledi

Ukrayna'dan yapılan açıklamaya göre, İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani, Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy'i arayarak Tahran'da düşürülen yolcu uçağı sebebiyle İran adına özür dilediğini iletti.

Ukrayna Devlet Başkanlığı'ndan yapılan açıklamada "İran Cumhurbaşkanı ülkesi adına Ukrayna'dan özür diledi" denildi.

Ukrayna, İran'ın "uçağı yalışlıkla düşürdük" açıklamasının ardından İran'dan resmi özür ve tazminat talep ettiklerini açıklamıştı.

İran, Çarşamba günü Devrim Muhafızları Ordusu Kudüs Gücü Komutanı General Kasım Süleymani'nin ABD tarafından öldürülmesine misilleme olarak Irak'ta bulunan 2 ABD üssüne 22 füze hatırlatmıştı.

Söz konusu uçak da saatlerde düşmüştü.

Kanada Başbakanı uçağın İran füzeleri tarafından yanlışlıkla vurulduğuna dair ellerinde güçlü kanıtlar olduğunu söylemişti.

ABD Başkanı Donald Trump da "Belki de düşürülmüş olabilir" demişti.

İran ise daha önce yaptığı resmi açıklamalarda uçağın füze ile düşürüldüğünü kesin bir dille reddetmişti. Ancak bugün İran Devrim Muhafızları Ordusu Hava-Uzay Kuvvetleri Komutanı Tuğgeneral Emir Ali Hacızade, hava savunma sistemleri tarafından düşürülen Ukrayna uçağının cruise (seyir) füzesi olarak algılandığını söyledi.

 

Son Dakika Dünya Haberleri için aşağı kaydırınız.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal