Ruhani: ABD Müzakere İstiyorsa Baskıları Kaldırsın

İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani, ABD'nin baskıları kaldırması ve özür dilemesi durumunda müzakere masasına oturabileceklerini açıkladı.

24.04.2019-15:41 - (Son Güncelleme: 24.04.2019-15:33) Ruhani: ABD Müzakere İstiyorsa Baskıları Kaldırsın

İran devlet televizyonunda çıkan haberlere göre, başkent Tahran'da Bakanlar Kurulu toplantısında konuşma yapan İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani, ABD'nin İran Özel Temsilcisi Brian Hook'un, İran'la nükleer ve füze programının dahil olduğu yeni bir anlaşma gerçekleştirilmesi çağrısına yanıt verdi.

ABD'nin müzakere hakkında ciddi olmadığını söyleyen Ruhani, "Şüphesiz zorbalık ve yalanla dayatılan bir müzakere talebinin kabul edilmesi herhangi bir sonuç sağlamayacaktır. Böyle bir müzakere, zillet ve teslimiyet demektir." sözlerini kullandı.

'SAVUNMADAN ANLADIĞIMIZ GİBİ DİPLOMASİDEN DE ANLARIZ'

Yalnızca ABD'nin baskılarını kaldırması ve hukuk dışı girişimleri sebebiyle özür dilemesi durumunda bu ülkeyle görüşme yapabileceklerini vurgulayan Ruhani, sözlerine şu şekilde devam etti:

"İran halkı hukuk dışı girişimlere karşı tek yolun direniş olduğunu iyi biliyor. Müzakere ancak bütün baskıların kaldırılmasından sonra izlenecek yoldur. Biz savaş ve savunma adamı olduğumuz gibi her zaman müzakere ve diplomasi adamı da olduk."

Son Dakika Dünya Haberleri için aşağı kaydırın.


DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal