Rejim Saldırıları Nedeniyle 100 Binlerce Suriyeli Türkiye Sınırında!

Esed rejimi ve Rusya'nın Kurban Bayramı'nda İdlib'e saldırılarında yaşadığı bölgeyi terk etmek zorunda kalan 124 bin sivil, Suriye-Türkiye sınırındaki kamplara sığındı.

16.08.2019-12:37 - (Son Güncelleme: 16.08.2019-18:33) Rejim Saldırıları Nedeniyle 100 Binlerce Suriyeli Türkiye Sınırında!

Beşşar Esed rejimi ve Rusya'nın İdlib'in güneyine düzenlediği saldırılarda Kurban Bayramı süresince yerinden edilen 124 bin civarındaki sivil Suriye-Türkiye sınırındaki kamplara sığındı. 

Yerel sivil toplum kuruluşlarından Suriye Müdahale Koordinatörlüğü Müdürü Muhammed Hallac, yaptığı açıklamada, Esed rejimi ve destekçisi Rusya'nın İdlib'in güneyindeki Han Şeyhun ilçesi civarında ilerlediği Kurban Bayramı boyunca 124 bin civarındaki sivilin yerinden edildiğini kaydetti.

Hallac, 19 bin 231 aileden oluşan sivillerin büyük çoğunluğunun Hatay'ın Reyhanlı ilçesinin karşısındaki Suriye topraklarında yer alan Atme, Kah, Deyr Hassan ve Kefer Lusin gibi kamp alanlarına göç ettiğini duyurdu. 

Sivillerin bir kısmının buradan sonra Fırat Kalkanı ve Zeytin Dalı Harekatı bölgelerine yöneldiğini ifade eden Hallac, bayramda süren saldırıların yanı sıra Han Şeyhun ve civarının kuşatılması tehlikesinin de göç hareketinde etkili olduğunu ifade etti.

Son Dakika Dünya Haberleri için aşağı kaydırın. 

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal