Putin'in Gizli Ordusu Suriye'de!

Batı basınına göre “Putin’in gizli ordusu” olarak tabir edilen Wagner isimli özel şirkete bağlı Rus askerler, Suriye’de çatışmaların en sık yaşandığı yerlerde savaşıyor.

16.02.2018-11:24 - (Son Güncelleme: 16.02.2018-11:22) Putin'in Gizli Ordusu Suriye'de!

Suriye'nin Deyr ez-Zor şehrinde 7 Şubat'ta Esad rejimine bağlı güçlerin, çatısının terör örgütü YPG'den meydana geldiğini ABD destekli SDG bölgesine ilerlemesinden sonra koalisyon güçleri tarafından yapılan bombardımanda, Rusya'nın gizli güçlerine ait 200'e yakın askerin öldürüldüğü iddiasının yankıları devam ediyor. Moskova idaresi Rus vatandaşlarının ABD operasyonunda öldüğünün yalan olduğunu iddia etmişti. Batı basınına göre ise "Rusya Devlet Başkanı Putin'in gizli ordusu" olarak bilinen Wagner isimli özel şirket Suriye ve Ukrayna'ya asker gönderiyor.

Başında eski bir Rus askeri istihbarat subayı olan Wagner, Suriye'de etkin olarak kullanılıyor. Şimdiye kadar doğrulanmasa da çoğunun Suriye'de savaşırken öldüğü ifade ediliyor. Wagner'e bağlı ve çoğunluğu Ortodoks Kazaklardan meydana gelen paralı askerlerin kayıplarının çok olması ise en sık çatışmaların yaşandığı bölgelere ilk olarak gönderilen güçler olmasından dolayı. Uluslararası basının iddialarına karşılık olarak Rusya Dışişleri Bakanlığı Suriye'de yüzlerce Rusun öldüğüne dair haberleri dezenformasyon olarak nitelemişti.

Son Dakika Dünya Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal