Putin’den Suriye Açıklaması: Erdoğan İle Görüştük, Durum Kontrol Altında

Japonya’daki G20 zirvesinin ardından basına açıklamalarda bulunan Rusya lideri Vladimir Putin, Suriye’de olanlara ilişkin Türkiye’yle günlük iletişim kurduklarını belirterek bu ülkede olan her şeyden haberdar olduklarını, olayların kökenini Ankara ile beraber araştırdıklarını aktardı

29.06.2019-11:36 - (Son Güncelleme: 29.06.2019-11:28)

Rusya lideri Vladimir Putin, Japonya’nın Osaka şehrinde gerçekleştirilen G20 Liderler Zirvesi’nin tamamlanmasından sonra bir basın toplantısı gerçekleştirdi.

Toplantıda, Suriye’de Türkiye ile yapılan işbirliği hakkında bir soru yönleltilemesine karşın Rusya lideri şunları aktardı: “Türklerle her gün iletişim kuracak biçimde çalışıyoruz, bu bakımdan onlarla Amerikalılarla olduğundan çok daha yoğun iletişim içerisindeyiz. Suriye’de olan tüm olayları biliyoruz ve bunların kökenini birlikte bulmaya çalışıyoruz.”
 
'DURUM KONTROL ALTINDA'   
 
Bunun yanı sıra Rusya lideri, Suriye’deki durumu Osaka’da Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’la ile değerlendirdiğini, fakat görüşmenin içeriğine ilişkin detayları basın toplantısında konuşmayı gerekli bulmadığını söyleyerek “Durum kontrol altında.” ifadesinde bulundu.

Putin’in Japonya’da yaptığı bu açıklamalar, Türk Silahlı Kuvvetleri’nin İdlib’deki kontrol noktalarından birisine havan topu saldırısı gerçekleştirildiği ve bir askerin hayatını kaybetmesi sonucunda geldi. 

Türkiye Savunma Bakanlığı söz konusu saldırının, Suriye ordusunun mevzilenmiş olduğu bir bölgeden geldiğini öne sürmüştü.

Rusya’dan ise bu bilgiyi doğrulayan resmi bir açıklama gelmemişti. Dolayısıyla Putin’in Osaka’da yaptığı açıklama da, İdlib’de gerçekleşen saldırının, Osaka’da en üst düzeyde görüşüldüğü ve saldırıyı düzenleyen tarafın araştırılmakta olduğu şeklinde değerlendiriliyor.
 
Son Dakika Dünya Haberleri için aşağıya kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal