Putin'den ABD Liderine Tarihi Ayar

ABD Başkanı Trump'ın Suriye konusunda 'topun Rusya tarafında olduğunu' söylemesi üzerine Rus lider Putin, yanında getirdiği Dünya Kupası'nda kullanılmış bir futbol topunu Trump'a uzatarak, 'Artık top sizde' şeklinde cevap verdi.

16.07.2018-21:12 - (Son Güncelleme: 16.07.2018-21:15)

Finlandiya'nın başkenti Helsinki'de ABD Başkanı Donald Trump ve Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin arasında yapılan ilk kapsamlı toplantının sonrasında gerçekleştirilen ortak basın açıklamasında konuşan Putin, ikili ilişkileri ve uluslararası gündemdeki konuları ele aldıklarını ifade etti. Rus lider Putin "Soğuk Savaş çok uzun süre önce sona erdi. Dünyadaki durum ciddi biçimde değişti. İkili ilişkilerdeki zorluklar için objektif bir gerekçe bulunmuyor" şeklinde konuştu.

'GOLAN TEPELERİ'NDEKİ DURUM 1974 TARİHLİ ANLAŞMAYA UYGUN HALE GETİRİLMELİ'

Suriye'deki gelişmeleri istişare ettiklerini aktaran Rusya Devlet Başkanı Putin, Golan Tepeleri'ndeki durumun 1974 yılında İsrail ve Suriye arasında yapılan anlaşmaya uygun hale getirilmesine ilişkin konuştu.

Vladimir Putin, Rusya ve ABD'nin Suriye'de çözümün liderliğini üstlenebileceğini ifade ederek, "Suriye'de barış ve uzlaşının tesis edilmesi görevinin yerine getirilmesi iki ülke arasındaki ortak başarılı çalışmanın örneği olabilir" şeklinde konuştu.

'12 RUS AJANA YÖNELTİLEN SUÇLAMALAR HAKKINDA BİLGİM YOK'

Basın toplantısının soru-cevap kısmında, ABD'nin 12 Rus askeri istihbaratı (GRU) üyesine seçimlere müdahale soruşturması çerçevesinde yöneltilen suçlar da soruldu.

Bu konuda henüz bilgisi olmadığını ifade eden Rus lider Putin, öncelikle konunun ayrıntılarını öğrenmesi gerektiğini belirtti.

'TOP ARTIK SİZDE

ABD Başkanı Donald Trump'ın Suriye konusunda bir soruda topun Rusya tarafında olduğunu ifade etmesine üzerine Rus lider Putin, yanında getirdiği Dünya Kupası'nda kullanılmış bir futbol topunu Trump'a uzatarak, "Artık top sizde" diye konuştu ve ekledi "Sayın Trump ülkemizin Dünya Kupası'nda çok iyi bir iş çıkardığımızı söyledi. Sayın Pompeo'nun dediği top hakimiyeti konusunda ise şunu söylüyorum. Artık biz top hakimiyetini ABD'ye devrediyoruz.’’

Son Dakika Dünya Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal