Putin, Zelenskiy ile Görüştü

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy’nin, iki ülke arasında dün varılan doğal gaz anlaşmasının yanı sıra esir değişimi meselesini görüştüğü belirtildi.

31.12.2019-15:44 - (Son Güncelleme: 31.12.2019-15:43) Putin, Zelenskiy ile Görüştü

Ukrayna Devlet Başkanlığı Ofisinden yapılan yazılı açıklamaya göre, iki lider, görüşmede, 29 Aralık’ta Ukrayna'nın doğusunda gerçekleşen esir değişimi nedeniyle birbirlerini tebrik ettiler.

Görüşmede, karşılıklı esir değişiminin sürmesi konusunda anlaşan iki lider, ileride gerçekleştirilmesi planlanan değişimlerde yer alması beklenen Rus, Ukraynalı, Kırımlı ve Rusya’daki Kırımlı esir ve tutukluların bulunacağı listenin hazırlanması için çalışmaları başlatma kararı aldı.

Rusya ve Ukrayna arasında dün varılan doğal gaz anlaşmasının da ele alındığı görüşmede, anlaşmayla Rus gazının Ukrayna üzerinden Avrupa’ya kesintisiz sevkiyatının sürdürüleceği teyit edildi.

Rus enerji şirketi Gazprom’un Başkanı Aleksey Miller, dün yaptığı açıklamada, Ukrayna ile Rusya arasında transit doğal gaz sözleşmesinin uzatılmasına yönelik anlaşma imzalandığını açıklamıştı.

Rusya ve Ukrayna arasında doğal gaz teminine ve Rus ga zının Ukrayna üzerinden Avrupa'ya gönderilmesine ilişkin transit sözleşmenin geçerlilik süresi bugün sona erecek.

Son Dakika Dünya Haberleri için aşağı kaydırınız.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal