Putin, Özbekistan'ın İlk Nükleer Santrali için Proje Başlattı

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ve Özbek mevkidaşı Shavkat Mirziyoyev 19 Ekim'de Özbekistan ve Orta Asya'nın ilk nükleer enerji santralini inşa etmek için bir proje başlatmak üzere sembolik bir düğmeye bastılar.

22.10.2018-15:38 - (Son Güncelleme: 22.10.2018-15:36) Putin, Özbekistan'ın İlk Nükleer Santrali için Proje Başlattı

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ve Özbek mevkidaşı Shavkat Mirziyoyev 19 Ekim'de Özbekistan ve Orta Asya'nın ilk nükleer enerji santralini inşa etmek için bir proje başlatmak üzere sembolik bir düğmeye bastılar. Proje şimdi, planlanan  nükleer enerji tesisinin en iyi konumunu belirlemek için 2028 yılına kadar mevcut planlara göre faaliyet göstermek üzere bir jeolojik araştırma yürütecek.  Özbekistan'ın Putin tarafından yapılan devlet ziyareti sırasında Taşkent'teki bir konferans salonunda projenin detayları konuşuldu. Ziyarette, Rusya ve Özbek devlet kurumları ve işletmeleri tarafından 20 milyar dolar değerinde sözleşme imzaladı.

Özbekistan 2032’ye kadar yenilenebilir enerji kaynaklarından elde edilen elektriğinin yaklaşık % 20’sini nükleer enerji santralinden karşılamayı hedefliyor.

Son Dakika Dünya Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal