Putin Kuran-ı Kerim Okudu

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin Kuran-ı Kerim'den iki ayet okudu!

05.11.2020-13:04 - (Son Güncelleme: 05.11.2020-13:30)

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Rusya Ulusal Birlik Günü sebebiyle ülkesindeki din temsicileriyle video konferans yoluyla bir toplantı gerçekleştirdi.

Vladimir Putin, bazı ülkelerde ifade özgürlüğü kisvesi altında inananların duygularına hakaret eden provokatörlerin eylemlerinin toplumda yıllarca sürebilecek çatışmalara yol açabileceğine işaret etti.

Küçük bir hatırlatma yapmak gerekirse, Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, ülkesinde Hz. Muhammed'in ahlak dışı çizimlerle karikatürize edilmesine 'ifade özgürlüğü'' demişti.

Bunun ardından açıklama yapan Putin'in 'ifade özgürlüğü kisvesi altında inananların duygularına hakaret edilmesi' konusuna vurgu yapması aşırı manidar oldu.

Putin, Rusya Ulusal Birlik Günü nedeniyle ülkesindeki dini temsilciler ile video konferans aracılığıyla bir görüşme gerçekleştirdi.

Açıklamalarının arasına Rusya için etnik ve dinler arası barışın çok önemli olduğu konusunu da sıkıştıran Putin,bu doğrultuda hassasiyetle hareket ettiklerine işaret etti.

Fakat aynı durumun başka ülkelerde bu şekilde karşılanmadığına vurgu yapan Putin, ''İfade özgürlüğü kisvesi altında inananların duygularına hakaret eden, bunu şiddet ve tahammülsüzlüğün gerekçesi olarak kullanan çeşitli provokatörlerin eylemlerinin neye yol açtığını görüyoruz. Buradan çıkan sonuç şu: Toplumda çatışmalar kar topu gibi büyüyor ve bu, yıllarca, on yıllarca devam edebilir.'' dedi.

Bunun ardından Putin, konuşma yaparken masasının üzerinde bulundurduğu Kur'an-ı Kerim, İncil, Tevrat ve Kangyur’dan alıntılar yaptı.

Putin, Kur'an-ı Kerim’den sevgi, iyilik ve bu hasletlerin mükafatlarına yönelik Şura Suresi 23. ayet ve Nahl Suresi 128. ayetlerinin Rusçasını okudu.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal