Putin ile Trump INF Anlaşmasını Tartışacak

Kremlin sözcüsü Dmitry Peskov, 11 Kasım'da Paris'te gerçekleşmesi beklenen Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ve ABD'li mevkidaşı Donald Trump'ın muhtemel toplantısında, uluslararası ve iki taraflı gündemin en önemli konularında görüş alışverişinde bulunmanın amaçlandığını belirtti.

29.10.2018-15:28 - (Son Güncelleme: 29.10.2018-15:24) Putin ile Trump INF Anlaşmasını Tartışacak

Kremlin sözcüsü Dmitry Peskov, 11 Kasım'da Paris'te gerçekleşmesi beklenen Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ve ABD'li mevkidaşı Donald Trump'ın muhtemel toplantısında, ağırlıklı olarak uluslararası ve iki taraflı gündemin en önemli konularında görüş alışverişinde bulunmayı amaçlandığını belirtti. Sözcü, "Notların karşılaştırılması, böyle bir toplantının ana amacıdır." dedi. Peskov Kasım ayında Paris' te müzakerelere yeni başlamışken, Rusya Cumhurbaşkanı Vladimir Putin ile ABD'li mevkidaşı Donald Trump  için olası bir toplantıya ilişkin ayrıntıların olmadığını söyledi. Peskov, iki liderin özellikle de Orta Menzilli Nükleer Kuvvetler Antlaşması'ndan (INF) çekilme konusundaki son açıklamalarının ışığında, stratejik istikrarla ilgili birçok konu olduğunu belirtti. Peskov, Vladimir Putin'in ABD'li mevkidaşı Donald Trump 'tan Washington' u ziyaret etmek için daveti aldığını, ancak iki lider arasındaki olası zirvenin ayrıntılarının henüz görüşülmediğini söyledi. Putko, daveti kabul edip etmediği sorusunu yanıtlayarak, "Davet açıklandı, ancak hala üzerinde anlaşmaya varılmadı. Henüz hiçbir şey müzakere edilmedi" dedi.

Daha önce, Cumhurbaşkanı Donald Trump, ABD'nin, anlaşmanın Rusya tarafından ihlal edildiği iddiasıyla ilgili INF anlaşmasından çekileceğini duyurmuştu. Kremlin sözcüsü Dmitry Peskov, ABD’nin suçlamalarını şiddetle reddetti ve anlaşmanın hurdaya çıkarılmasının Rusya’yı güvenliğini sağlamak için tedbir almaya zorlayacağı konusunda uyardı.

Aralık 1987'de INF anlaşması Sovyetler Birliği ile Amerika Birleşik Devletleri arasında imzalandı ve tarafların karadan fırlatılan balistik ve seyrüsefer füzelerini 500 ila 5,500 kilometre (311 ila 3,177 mil) arasında değişen aralıklarla imha etmelerini istedi. Amerika Birleşik Devletleri ve Rusya, birbirlerini sürekli anlaşmayı ihlal etmekle suçladılar.

Son Dakika Dünya Haberleri için aşağı kaydırın.

 

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal