Putin Füze Açıklamasıyla Dünya Gündemine Oturdu!

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in geçtiğimiz gün Federal Meclis'teki konuşmasında "Dünyanın her yerini vurabilecek nükleer füzeler ürettik" sözleri için "Putin, kimleri tehdit etti" sorusu soruldu.

03.03.2018-09:13 - (Son Güncelleme: 03.03.2018-09:09) Putin Füze Açıklamasıyla Dünya Gündemine Oturdu!

Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov, Rusya'nın yeni silahlarının ABD'nin Orta Menzilli Nükleer Kuvvetler Anlaşması'nı ihlaline karşı bir gözdağı olduğu yönünde ifadelerde bulundu.

NATO'DAN RUSYA'YA YANIT

NATO, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in Federal Meclis üyelerine karşı gerçekleştirdiği konuşmadaki açıklamalara yönelik, "Rusya'nın ittifak üyelerini tehdit eden açıklamaları kabul edilemez ve zarar vericidir." İfadelerini kullandı.

NATO Sözcüsü Oana Lungescu tarafından yapılan açıklamada, "Başkan Putin'in 1 Mart konuşmasındaki ifadelerini not ettik." Şeklinde ifadeler yer aldı.

"Rusya'nın ittifak üyelerini tehdit eden açıklamaları doğru değildir ve zarar vericidir." İfadesini kullanan Lungescu, NATO'nun füze savunma sisteminin Rusya'yı hedef almadığını pek çok kez ifade ettiklerinin altını çizdi.

Lungescu, NATO füze savunma sisteminin Avro-Atlantik bölgesinin dışından olası bir balistik füze tehditlerine karşı koruma sağladığını vurguladı.

NATO'nun her türlü tehdide karşı tüm müttefiklerini korumaya hazır bir savunma ittifakı olduğunu ifade eden Lungescu, "Yeni bir Soğuk Savaş ya da silahlanma yarışı istemiyoruz." şeklinde konuştu.

Lungescu, Rusya'nın Ukrayna'daki "agresif faaliyetlerine" ve askeri yığınağına karşı NATO'nun hem caydırıcılık hem de diyaloğu ön planda tutan bir politika izlemeyi sürdüreceğini vurguladı.

Son Dakika Dünya Haberleri için aşağı kaydırın.


DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal