Putin Coronavirüsle Mücadeleyi Türklerle Savaşa Benzetti

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin coronavirüsle mücadeleyi 11'nci yüzyılda Türk halkları olan Peçenek ve Kumanlara karşı yapılan savaşa benzetti. Putin, hepsiyle baş ettiklerini ve coronavirüsü de yeneceklerini söyledi.

10.04.2020-08:57 - (Son Güncelleme: 10.04.2020-13:52) Putin Coronavirüsle Mücadeleyi Türklerle Savaşa Benzetti

Çin'in Vuhan kentinden yayılmaya başlayan coronavirüs salgınının en çok tehdit ettiği ülkelerden biri Rusya oldu. Rusya'da son günlerde coronavirüs vakalarında ciddi bir artış yaşanırken, konuyla ilgili olarak Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ilginç açıklamalara imza attı.

Coronavirüsle mücadeleyi Türk halkaları olan Peçenek ve Kumanlarla 11'nci ve 12'nci yüzyılda yapılan savaşlara benzetti. Putin iki Türk halkının işgalci olduğunu öne sürerek, " Bizim ülkemiz ciddi sınavlardan pek çok kez geçti." dedi. Bu salgının da geçeceğini belirten Putin, "Peçenekler ve Kumanlar da saldırdı. Rusya hepsiyle baş etti. Coronavirüs belasını da yeneriz. Birlikte her şeyin üstesinden geliriz." dedi. Putin bu ifadeleri 10 yıl önce de dile getirirken birçok tepki çekti. Öte yandan açıklamada dikkat çeken nokta ise bu savaşların kesin bir zaferle bitmemiş olması.

"MOSKOVA KNEZLİĞİ 13. YÜZYILIN SONUNDA OLUŞTU"

Putin'in tarihe dayandırdığı örneklerde, Peçenekler 10. yüzyılda, Kumanlar da 11. yüzyılda hüküm sürmüş ve Kıyiv Knezliği ile savaş halindeydi. Ayrıca, Karadeniz'in kuzeyinde Rus veya Slav halkların hakimiyeti söz konusu değildi. Bugünkü Rusya'nın köklerinin uzandığı Moskova Knezliği ise ancak 13. yüzyılın sonunda oluşturulmuştu.

Rusya'da şimdiye kadar 10 bin 131 vaka tespit edildi. Virüs nedeniyle ölenlerin sayısı 76'ya yükseldi.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal