Putin, Amerikan füzelerini Kabul Eden Avrupa Devletlerini Tehdit Etti

Putin, "Amerikan füzelerini bölgelerine yerleştiren Avrupa ülkeleri, kendi topraklarını olası bir misilleme saldırısı tehdidi altında bıraktıklarını anlamalılar" diye belirtti.

25.10.2018-11:20 - (Son Güncelleme: 25.10.2018-11:15) Putin, Amerikan füzelerini Kabul Eden Avrupa Devletlerini Tehdit Etti

Putin, "Amerikan füzelerini bölgelerine yerleştiren Avrupa ülkeleri, kendi topraklarını olası bir misilleme saldırısı tehdidi altında bıraktıklarını anlamalılar" diye belirtti. Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin İtalya Başbakanı Giuseppe Conte ile yaptığı basın toplantısında, silahların sınırlandırılmasıyla ilgili anlaşmaların sona ermesi halinde olaşabilecek tehditler hakkında yorumlarda bulundu. Putin, “Şu anda Orta Menzilli Nükleer Kuvvetler Antlaşması’nın sona ermesinden endişe duyuyoruz. Yeni START (Stratejik Silah Azaltma Anlaşması) hakkında da hiçbir şey net değil.’’ açıklamasını yaparken “Bütün bunlar sökülürse, silahlanma yarışı alanında hiçbir şey kalmayacaktır. Durum oldukça tehlikeli olacak’’ yorumlarını da ekledi.

Putin, Amerikan füzelerini bölgelerine yerleştirmeyi kabul edecek olan Avrupa devletlerini uyardı ve “Eğer füzeler Avrupa'da bulunursa, o zaman, açıkça, bir misilleme tepkisi vermeliyiz, ve buna katılmış olan Avrupa ülkeleri, kendi topraklarını bir tehdit tehdidi altında bıraktıklarını anlamalıdırlar.’’ dedi.

Cumhurbaşkanı, bu konuyu 11 Kasım'da Paris'teki ABD Başkanı Trump'la tartışmayı umduğunu ifade etti.

Son Dakika Dünya Haberleri için aşağı kaydırın.

 

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal