Putin, ABD'nin INF Anlaşmasından Çekilmesine İlişkin Açıklamalar Yaptı

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Kremlin civarlarında bulunan Gostiniy Dvor binasında, yıllık Federal Meclis ile ulusa sesleniş konuşmasını yaptı.

20.02.2019-17:36 - (Son Güncelleme: 20.02.2019-17:33) Putin, ABD'nin INF Anlaşmasından Çekilmesine İlişkin Açıklamalar Yaptı

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Kremlin civarlarında bulunan Gostiniy Dvor binasında, yıllık Federal Meclis ile ulusa sesleniş konuşmasını yaptı.

"YENİ SİLAHLAR GELİŞTİRMEYE SÜRDÜRÜYORUZ"

"ABD, Orta Menzilli Nükleer Kuvvetler Anlaşması'nı (INF) bariz bir biçimde ihlal etti" şeklinde ifadelerde bulunan Putin, füze konuşlandırması hakkında ilk adımın Rusya tarafından atılmayacağını söyledi.

Rus Başkan Putin, "ABD'nin Avrupa'ya füze sistemleri konuşlandırması durumunda biz de buna karşı aynı şekilde tedbirler alacağız. Yeni silahlar geliştirmeye devam ediyoruz. Rusya sadece füzelerin konuşlandırıldığı bölgeleri değil, konuşlandırma kararı alınan yerleri de hedef alacak" mesajını iletti.

Putin sözlerine şu şekilde devam etti:

"ABD'nin INF anlaşmasından çekilmesi, bu dönemin en önemli gelişmelerinden biri. ABD'nin tersine, Rusya hep bu anlaşmayı ihlal eden silahlar geliştirmediğini vurguladı. ABD anlaşmadan geri çekilmesi konusunda dürüst davranmadı. 'Anlaşmadan çekileceğiz çünkü çekilmek istiyoruz' deseler daha dürüst davranmış olurlardı. Amerikalılar INF anlaşmasının şartlarını çeşitli şekillerde ihlal ediyordu. Doğu Avrupa'ya Tomahawk füzeleri fırlatabilen araçlar konuşlandırmaları ve silah denemelerinde hedef olarak orta menzilli füzeler kullanmaları bunun örneklerinden bazıları."

Son Dakika Dünya Haberleri için aşağı kaydırın.


DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal