Prof. Dr. Uğur Şahin’den ‘Aşıyı Kasıtlı Geciktirdiler’ Diyen Trump’a Yanıt

Koronavirüs aşısında yüzde 90’lık başarı yakalayan BioNTech'in kurucularından Prof. Dr. Uğur Şahin, Trump’ın aşıyı kasıtlı geciktirdiklerine yönelik açıklamalarına cevap verdi.

13.11.2020-15:02 - (Son Güncelleme: 13.11.2020-14:59) Prof. Dr. Uğur Şahin’den ‘Aşıyı Kasıtlı Geciktirdiler’ Diyen Trump’a Yanıt

Geçtiğimiz günlerde BioNTech'in Pfizer ile ortaklaşa geliştirdikleri koronavirüs aşısının yüzde 90 oranında etkili olduğu açıklanmış ve bunun üzerine şirketin hisseleri hızla yükselmişti. Eski ABD Başkanı Donald Trump ise koronavirüs aşısının başarılı olmasının bilerek ve isteyerek geç verildiğini söylemişti. BioNTech'in kurucularından Prof. Dr. Uğur Şahin ise Guardian için yaptığı açıklamada Trump’ın bu iddialarına yanıt verdi.

“BİZ SİYASET YAPMIYORUZ”

Bilgiyi saklamanın etik olmadığını ve siyaset yapmadıklarını söyleyen Şahin, şunları söyledi:

"Aşıyı mümkün olduğunca çabuk geliştirmek istiyoruz. Kendimize ait bir koordinasyon sistemimiz var. Her gün çok önemliydi ve çaresizce test sonuçlarının geleceği günü bekledik. Yeterince erken çıkmadı. Tıbbi araştırmalar hiçbir zaman politize edilmemeli. Bilgiyi saklamak etik değil. Bizim için önemli olan aşıyı geliştirmek ve biz siyaset yapmıyoruz" dedi.

“AŞI, SALGINA SON VERECEK”

Şahin, geliştirdikleri Covid-19 aşısının "virüsün başını ezip", dünyayı esir alan salgına son vereceğinden emin olduğunu söyledi. Aşının semptomsuz enfeksiyonlarda da etkili olup olmadığı konusunda iyimser olduğunu belirten Şahin, "Eğer soru bu aşıyla pandemiyi durdurup durduramayacağımız ise buna cevabım evet, çünkü semptomlu enfeksiyonlardan bile korunma sağlaması büyük bir etki yaratacaktır. Aşının bu virüsü yeneceğini biliyoruz artık" diye konuştu.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal