Porto Riko'da 6,4 Büyüklüğünde Deprem

Porto Riko'da ortaya gelen 6,4 büyüklüğündeki depremde bir vatandaş hayatını kaybettiği ifade edildi.

08.01.2020-00:20 - (Son Güncelleme: 08.01.2020-00:15) Porto Riko'da 6,4 Büyüklüğünde Deprem

Karayip adalarından Porto Riko'da ortaya gelen 6,4 büyüklüğündeki depremde bir kişi hayatını kaybetti, en az 8 kişi yaralandı. Deprem nedeniyle adada olağanüstü hal ilan edildi, ancak ilk etapta verilen tsunami alarmı ise geri çekildiği söylendi.

Artçı sarsıntıların arka arkaya yaşandığı adada elektrik şalterlerinin önlem olarak kendiliğinden kapanması nedeniyle ada genelinde elektrik kesintisi hakim. 300 bin kadar hanenin de susuz kaldığı belirtiliyor.

Birçok binanın zarar gördüğü depremde yüzlerce kişinin sokaklarda mangal yakarak yemek hazırladığı görülüyor. Binaların güvensiz olması nedeniyle evlerine dönmeye korkan yüzlerce kişi sokaklarda ya da belirlenen sığınma yerlerinde konaklıyor.

PENCERE NOKTASI ÇÖKTÜ

Deprem sonucunda, Guanayanilla kıyısındaki jeolojik oluşum da çökerek yok oldu. Pencere Noktası (Punta Ventana) olarak bilinen oluşum ülkenin turizm sembollerinden biri olarak biliniyor.

Amerika Birleşik Devletleri'ne bağlı özerk bir yönetim olan Porto Riko'daki deprem konusunda ABD Başkanı Donald Trump geçen ay bilgilendirilmişti.

Ada tarihinin en büyük depremi 1918 ekiminde yaşandı. 7,3 büyüklüğündeki deprem de ardından gelen tsunamide 116 kişi hayatını yaşamını yitirmişti.

Son Dakika Dünya Haberleri için aşağı kaydırın

 

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal