Pompeo'dan Skandal 'Hong Kong' Açıklaması

ABD Dışişleri Bakanı Mike Pompeo, Hong Kong'un siyasi olarak artık Çin'den bağımsız olmadığına ilişkin Kongre'yi bilgilendirdiklerini ifade etti.

27.05.2020-20:38 - (Son Güncelleme: 27.05.2020-20:34) Pompeo'dan Skandal 'Hong Kong' Açıklaması

ABD Dışişleri Bakanı Mike Pompeo, Hong Kong'un siyasi statüsüne ilişkin yazılı açıklamada bulundu.

Pompeo, mevcut gerçekler ışığı altında Hong Kong'un siyasi anlamda artık Çin'den bağımsız olmadığı sonucuna vardıklarını ve Kongre'ye bu yönde bildirimde bulunduklarını ifade etti.

Pompeo, açıklamasında şu sözlere yer verdi:

"Dışişleri Bakanlığı, Hong Kong Politika Yasası gereği bu bölgenin statüsüne ilişkin değerlendirme yapmakla yükümlüdür. Titiz bir çalışmanın sonucunda, Hong Kong'un artık Temmuz 1997'den önce olduğu gibi bugün de ABD yasaları altında muamele görmeye devam etmeyeceği konusunda Kongre'yi bilgilendirdim. Makul hiç kimse bugün Hong Kong'un Çin'den kayda değer ölçüde bağımsız olduğunu savunamaz."

"BU KARARI ALMAKTAN MEMNUN DEĞİLİM"

Çin'in Hong Kong'a uygulamak istediği ulusal güvenlik yasasına da atıf yapan Pompeo, bu adımın Hong Kong'un "otonom yapısına" ve Pekin'in Hong Konglular'a verdiği sözlere vurulan son darbe olduğunu savundu.

"Hong Kong özgürlükler altında onlarca yıldır gelişti ve dinamik bir yapıya kavuştu, bu kararı almaktan memnun değilim." ifadesini kullanan Pompeo, söz konusu kararın mevcut gerçekler temelinde alındığını vurguladı.

Pompeo, ABD'nin Hong Kong halkına destek vermeye devam edeceğini ifade etti.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal