Polonya'da Kürtaj Yasasına Karşı Eylem!

Polonya’da kadınların sınırlı olan kürtaj yasasının daha çok sıkılaştırılması hükmüne karşı gerçekleştirdikleri eylemlerin sonrasında, Anayasa Mahkemesi kararın uygulamaya girmesini askıya aldı.

05.11.2020-15:40 - (Son Güncelleme: 05.11.2020-15:29) Polonya'da Kürtaj Yasasına Karşı Eylem!

Polonya’da uzun süredir tartışmaya yol açan kürtaj yasası ile ilgili Anayasa Mahkemesi’nin aldığı tartışmalı 'kürtaj yasağı' hükmünün ardından yapılan kitlesel protestolar neticeye ulaştı.

Polonya’nın sağcı idaresi Milliyetçi Hukuk ve Adalet Partisi (PİS) yüksek mahkeme hükmünün resmi olarak yayınlanmasını ve uygulamaya konmasını ertelediğini dile getirdi.

UYGUN ÇARE BULMAYA ÇALIŞIYORLAR

Başbakanlık Ofis Başkanı Michal Dworczyk, açıklamasında, devletin anayasa mahkemesi hükmünü tartışarak uygun bir çare bulmaya çalıştığını söyledi.

Polonya Başbakanlık Ofis Başkanı Dworczyk, 'Devam eden tartışmalar var. Diyaloğa zaman ayırmamız ve insanları tatmin edecek bir çözüm bulmamız için süreye ihtiyacımız var.' diye konuştu.

YÜKSEK MAHKEME'NİN HÜKMÜ

Polonya yüksek mahkemesi ensest, tecavüz ya da annenin yaşamının tehdit altında olması halinde kürtajı yasaklayacak karar vermişti.

Kararın akabinden 430 bin protestocu 22 Ekim tarihinden itibaren başkent Varşova, Białystok, Gdańsk, Poznan, Wroclaw, Kraków, Torun, Myślenice, Gorlice, Sczescin ve Jasło kentlerinde protesto gerçekleştirmişti.

Protestolarda, 37 şahıs yakalanmıştı.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal