Polonya, Coronavirüs Nedeniyle Vatandaşlarına Daha Fazla Kısıtlama Getirebilir

Polonya'nın bu hafta vaka sayısında keskin bir artış olması durumunda coronavirüsün yayılmasını önlemek için vatandaşlara daha fazla kısıtlama getirilebileceği bildirildi.

23.03.2020-13:16 - (Son Güncelleme: 23.03.2020-13:13) Polonya, Coronavirüs Nedeniyle Vatandaşlarına Daha Fazla Kısıtlama Getirebilir

Ülke halihazırda okulları, sinemaları, tiyatroları kapattı ve 50'den fazla kişinin bir araya geleceği etkinlikleri iptal etti, yabancıların girişini yasakladı ve Polonyalıların evde kalmasını öneren bir “salgın durumu” başlattı.

Hükümet sözcüsü Piotr Muller, ayrıntı vermeden radyoya verdiği demeçte, "Hükümet, salgın durumuyla ilgili, bugüne kadarkinden başka kısıtlamalar başlatmak da dahil olmak üzere çeşitli seçenekler düşünüyor.” şeklinde konuştu.

Bazı hükümet yetkilileri, çok sayıda Polonyalının sosyal mesafe çağrılarına uymadığını, açık havada erken bahar güneşinin tadını çıkarmak için dışarıda bir araya geldiklerini söyledi.

Başbakan Yardımcısı Jaroslaw Gowin “Bence, havanın düzeldiği bir durumda, dışarıda daha fazla insan varken ... vakaların düşük düzeyde artmasını korumamıza yardımcı olmak için (daha fazla) kısıtlamalar getirmemiz gerekecek.” dedi.

Avrupa Birliği'nin doğusunda en büyük ekonomi ve nüfusa sahip olan Polonya’da bugüne kadar 7 can kaybı da dahil olmak üzere 649 coronavirüs vakası bildirildi.

Sağlık Bakanı Lukasz Szumowski RMF FM radyosuna verdiği demeçte, “Herhangi bir iyimserlik işareti görmüyorum,” dedi.

Michal Dworczyk ise, RMF'ye Polonya'nın maskelerin ve koruyucu giysilerin mevcudiyeti ile ilgili sorunlarla karşılaştığını söyledi.

Dworczyk, şu anda 10 Mayıs'ta yapılacak cumhurbaşkanlığı seçimini ertelemek için bir neden olmadığını yineledi.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal