PKK'ya Destek Veren Ülkeler BEA ve Suud İttifakı Yeni Bir Girişim İçerisindeler

Birleşik Arap Emirlikleri ve Suudi Arabistan, ittifakı Suriyeli muhalif grupları hedef alan sabotaj çalışmalarını devem ettiriyor. Muhalifler, bin dolar aylık ücret ile PKK’yı himayeye almak için sahaya gönderilmeye zorlanıyor, bazı grup yöneticilerine ise suikast ve ölüm tehdidin de bulunuyorlar.

29.04.2018-09:25 - (Son Güncelleme: 29.04.2018-09:16) PKK'ya Destek Veren Ülkeler BEA ve Suud İttifakı Yeni Bir Girişim İçerisindeler

Birleşik Arap Emirlikleri ve Suudi Arabistan ittifakı, Suriyeli muhalif grupları hedef alan sabote çalışmalarına devam ediyor. Suriye’de savaşan gruplar, PKK’yı koruma gayesi ile oluşturulmaya çalışılan Arap Ordusu’na katılmaya zorlanıyor. PKK’yı koruma amaçlı için kurulmaya çalışılan korsan orduya en az 50 bin yeni Arap militan toplamak istiyorlar. Ayda bin dolar maaş ile gençler, Ürdün ve Haseke bölgelerinde ABD’li uzmanlar tarafından eğitime alacaklar. Suudi İstihbarat bu çalışmada en aktif rol üstlenici olarak görülüyor.

PROJE İÇİN 40 MİLYAR DOLAR AYRILDI

Haseke, Deyrezor, Humus, Dera, Şam, Halep, İdlib, Tartus, Lazkiye ve Kuneytra bölgelerinde paralı savaşçı arama çalışmaları sürüyor. Önceliği savaş deneyimi olanlara veriyorlar ancak hiç savaşmamış gençleri de bu orduya katmak istiyorlar. PKK’yı himaye gayesi ile kurulmak istenen Arap Ordusu için 40 milyar dolarlık bütçe ayrıldı. Fakat Suriye’de herhangi bir yol alamadıkları için başta Mısır olmak üzere Afrika devletlerinden paralı asker toplama düşüncelerinin de olduğu tahmin ediliyor.

ÖLDÜRMEKLE TEHDİT EDİYORLAR

Suud istihbaratı PKK’yı himaye ve korsan koridorun emniyetinin sağlama hususunda yoğun gayret harcıyor. Bölgeyi en iyi tanıyan kişilerle grup ve şahıs seviyesinde görüşmeler yürütüyor. Kişilere para vadediyorlar. Türkiye aleyhine bazı söylemler üretilerek, Fırat Kalkanı ve Zeytin Dalı Harekatları ile kazanılan zaferi karalamaya çalışıyorlar. Bazı kişileri de ölümle tehdit ediyorlar. Kendilerine, ailelerine suikast ile öldürecekleri doğrultusunda tehditlerde bulunuyorlar.

SON 2 AYDA 40 KOMUTAN ÖLDÜRÜLDÜ

PKK’yı koruma amaçlı kurulmak istenen Arap Gücü’ne katmak için en büyük çalışma Şam’da yürütüldü. Muhaliflere, Ürdün’e geçmeleri önerisinde bulunuldu. Tüm gruplar bu öneriyi reddetti. Fakat son 2 ayda başta İdlib olmak üzere muhalif yerlerde 40 önemli isim gerçekleştirilen suikastlarla öldürüldü.

Son Dakika Dünya Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal