PKK-Haşdi Şabi Ortaklığında Petrol ve Uyuşturucu Kaçakçılığı

Daha önce DAEŞ terör örgütü ile ortak petrol kaçakçılığı yapan PKK/YPG terör örgütü şimdi de Haşdi Şabi terör örgütü ile aynı suçu işlemeye başladı. Bu sefer uyuşturucu ticaretinde de ortaklık kuruldu.

14.01.2021-12:34 - (Son Güncelleme: 14.01.2021-13:11)
Haber365Özel- Emperyalistlerin ve uluslararası tekellerin bölgemizdeki tetikçisi olan terör örgütü PKK/YPG’nin DAEŞ’ten sonra Şii terör örgütü olan Haşdi Şabi ile ortak olduğu ortaya çıktı.

Haber365.com.tr editörlerinin ulaştığı bilgilere göre her iki terör örgütü sadece petrol değil, uyuşturucu, hayvan ve insan kaçakçılığında da ortaklık kurduğu tespit edildi.

Avrupa’ya gönderilen uyuşturucu kaçakçılığını tekelinde bulunduran terör örgütü PKK, Türkiye’nin son yıllarda aldığı önlemlerden dolayı Türkiye hattını kullanamaz hale geldi. Bunun için müttefik arayan terör çetesi, İran’ın Irak’taki en önemli terör örgütlerinden olan Haşdi Şabi örgütü ile ortaklık kurdu. Haşdi şabi ile yapılan anlaşmaya göre her iki örgüt, en önemli gelir kaynakları olan petrol ve uyuşturucu kaçakçılığını ortaklaşa yapacak.

CIA ve İngiliz İstihbarat Servisi MI6’nın kurduğu DAEŞ’in bölgeyi işgal ettiği dönemlerde örgüt, Musul petrollerini Suriye üzerinden ve Rusya ile Esad’ın kontrolünde bulunan liman ve hatlardan sattığı biliniyordu. DAEŞ’in kontrolden çıkmasından sonra tasfiye edilmesi üzerine, İran devleti tarafından Irak’ta kurulan Haşdi Şabi isimli terör örgütü Musul’a yerleştirildi. Orgut, DAEŞ’in kaçakçılık faaliyetlerini yine aynı hattan yürütmeye çalıştı. Fakat, Suriye’ye geçiş yollar terör örgütü PKK/YPG’nin kontrolü altında olduğu için bir süre petrol kaçakçılığını yapamadı. Ancak İran’ın öncülüğünde iki terör örgütü temsilcisi Suriye’de bir araya gelerek “ortak kaçakçılık anlaşması” yaptıkları öğrenildi.Türkiye üzerinden insan ve uyuşturucu kaçakçılığı yapamayan PKK/YPG’ya İran’ın yaptığı teklife göre her iki örgüt bütün kaçakçılık faaliyetlerini ortaklaşa yapacak ve gelirini eşit oranda paylaşacaklardı. İki örgüt de İran Mollalarının yaptığı bu öneriyi kabul ederek faaliyetlerine başladılar.

PEKİ KAÇAKÇILIK NASİL İŞLİYOR?

DAEŞ döneminde örgüt, Irak'ın petrolünü Musul'dan Suriye'ye götürüyordu. Şimdi aynı gasp devam ediyor. Bu gaspı Haşdi Şabi yapıyor. Musul Telafer, Sincar ve Baac üzerinden Suriye’ye götürüyorlar. Sincar’dan sonra PKK/YPG’ye mensup teröristlerinin yol güvenliğinde petrol Suriye’ye taşınıyor ve İran’la kaçak petrol ticareti yapan yabancı ülkelere burada teslim ediliyor.

Sadece petrol değil uyuşturucu trafiği de bu hat üzerinde yürütülüyor. Suriye’den Musul petrollerini yükleyen tankerlerin aynı zamanda PKK’ya ait uyuşturucuyu da Avrupa ve dünyaya taşıdıkları öğrenildi.

Editörlerimizin bilgilerini doğrulayan bir haber dosya el Arabiye televizyonu tarafından da yayımlandı. Linkte izleyeceğiniz el Arabiye haberinde de şu ifadeler dile getiriliyor:

“Haşdi şabi Ezidilerin memleketlerine dönmesine izin vermiyor. Çünkü bunun sebebi kaçakçılık yolunu açık tutmak. Suriye'nin bu hattı ve Sincar bölgesi PKK/YPG kontrolünde. Haşdi Şabi ve PKK/YPG Musul Petrolleri ile uyuşturucu ve hayvan kaçakçılığını ortak yapıyorlar.”
DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal