PKK Kovuldu! Bu Bölgede Yerleri Yok

Irak Kürt Bölgesel Yönetimi'nden isimler, terör örgütü PKK'nın Musul kentinin DAEŞ'ten kurtarılma operasyonuna katılacağı iddialarının tamamen asılsız olduğunu söyledi

05.04.2016-10:36 - (Son Güncelleme: 30.11.-0001-00:00) PKK Kovuldu! Bu Bölgede Yerleri Yok

Irak ordusu, 2014'ten bu yana terör örgütü DAEŞ'in elinde olan ülkenin ikinci büyük kenti Musul'u geri almak için operasyonlarına devam ederken, Irak Kürt Bölgesel Yönetimi Başkanı Mesud Barzani liderliğindeki Kürdistan Demokrat Partisi'nden önemli açıklamalar geldi.

Partinin Başkanlık Konseyi Üyesi ve Peşmerge Komutanı Ali Avni terör örgütü PKK'nın Musul operasyonuna katılacağı iddialarının asılsız olduğunu söyledi.

Anadolu Ajansı'na konuşan Avni, "PKK, sosyal medya üzerinde Musul'u kurtarma operasyonuna katılacağını söylüyor ancak böyle bir durum mümkün değil. Onların sahası Şengal (Sincar) veya Musul değil. Daha önce de bunu birçok defa dile getirdik. PKK, İran ve Irak Başbakanı Abadi hükümetinin amaçları doğrultusunda Şengal'de kalıyor, Kürtler için değil" dedi.

PKK'nın İran'ın silahşörlüğüne soyunduğunun altını çizen Avni, "Kürdistan hükümetinin bölgede ilerleme kaydetmesini manipüle etmek için, PKK ve diğer milis örgütler öne sürülüyor. Bunun yanında uzun vadeli bir hedef doğrultusunda İran, PKK'nın o bölgede kalmasını istiyor. Tahran, Şam ve Beyrut'taki müttefiklerine karadan lojistik destek sağlamak için Şengal ve Musul'u elinde tutmak istiyor. Bu yüzden İran her ne pahasına olursa olsun, PKK'nın Suriye'nin kuzeyi ve Kürdistan bölgesinin sınırlarını kontrol etmesini planlıyor" değerlendirmesinde bulundu.

Öte yandan Sincar Kaymakamı Mehma Halil ise PKK'nın her geçen gün tehlikeli bir hale dönüştüğünü dile getirerek, "PKK'nın bu bölgede yeri yok. Birçok defa belirttik. İşgal ettikleri hükümet binalarından çıkmalarını istedik. Burası onların çalışma alanı değil. DAEŞ ile mücadele edip, Yezidileri kurtarmak için yardımda bulundular ancak bu onların burada kalacağı anlamı taşımıyor" ifadelerini kullandı.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal