PKK ABD Washington'da Faaliyet Ofisi Açıyor

PKK'nın Suriye kolu olan YPG terör örgütünün ABD'de yasal faaliyetler yürütmek için, Suriye Demokratik Konseyi adı altında ABD hükümetine tescil başvurusu yapmış olduğu öğrenildi.

23.04.2018-13:14 - (Son Güncelleme: 23.04.2018-13:03) PKK ABD Washington'da Faaliyet Ofisi Açıyor

Amerika’da bulunan Türk basın mensuplarının aktardığı haberlere göre, aralarında sözde üst düzey YPG/PKK yöneticilerinden Senam Mohamed'in de olduğu kişiler, Amerika Birleşik Devletleri'nin başkenti Washington'da ofis açılması ve terör örgütünün Amerika Birleşik Devletleri’ndeki faaliyetlerinin Suriye Demokrattık Konseyi adı altında tescil edilmesi için başvuru yaptığı ortaya çıktı.

Türk Dışişleri kaynakları, YPG'nin bu girişiminden haberlerinin olduğunu ve konunun Amerikalı yetkililerle yapılan görüşmelerde gündeme geldiğini belirtti.

ABD'Lİ GENERAL: ONLARA İSİMLERİNİ DEĞİŞTİRMELERİ GEREKTİĞİNİ SÖYLEDİK

Amerika Birleşik Devletleri Özel Kuvvetler Komutanı Orgeneral Raymond Thomas, geçen yıl Amerika Birleşik Devletleri’nin önemli düşünce kuruluşlarından Aspen Enstitüsü'nün Colorado eyaletinde yapılan yıllık güvenlik toplantısında, terör örgütü YPG/PKK ile ilgili açıklamalar yaptığı kaydedilmişti.

YPG/PKK ile yakın çalıştıklarını anlatan Thomas, şunları söylemişti:

"Onlar kendilerine resmi olarak YPG diyorlardı ki Türkler, bunun PKK ile aynı olduğunu söylüyor ve 'Benim terörist bir düşmanımla muhatap oluyorsunuz diyordu. Bunu müttefik olarak nasıl yapabilirsiniz?' ifadelerini kullanıyorlardı. Biz de bunun üzerine onlara isimlerini değiştirmeleri gerektiğini söylemiştik. Mesela, YPG dışında kendinizi nasıl adlandırmak istersiniz? Dedik ve Bir gün sonra adlarının 'Suriye Demokratik Güçleri' olduğunu ilan ettiler. Adlarının ortasına 'demokratik' ifadesini koymalarının zekice bir hamle olabileceğini düşündüm. Bu, onlara bir miktar itibar sağlamış olmalı." İfadelerini kullandı

Amerika Birleşik Devletleri'nin milyonlarca dolarlık askeri yardım yaptığı terör örgütünün Washington'da büro açmasına izin verip vermeyeceği merak konusu olurken. Bu konuda neler olacağını önümüzdeki günlerde göreceğiz

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.


DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal