Pioneering Spirit Kimin

444 metre boyunda ve 124 metre genişliğindeki Rus boru döşeme gemisi "Pioneering Spirit" İstanbul Boğazı'ndan geçti. Herkes bu soruyu sordu Pioneering Spirit kimin?

02.05.2018-15:24 - (Son Güncelleme: 02.05.2018-15:10) Pioneering Spirit Kimin

Dünyanın en büyük inşaat gemisi olarak nitelendirilen, TürkAkım Doğalgaz Boru Hattı'nın derin sularda gerçekleşecek kısmını döşemek üzere 40 milletten 562 kişinin görev yaptığı Pioneering Spirit, İstanbul Boğazı'ndan geçti gitti.

TürkAkım doğalgaz boru hattının Rusya'da Anapa kıyısı ile Türkiye'de Kıyıköy arasında yer alan derin sularda boru döşeme çalışmalarını yapacak olan Pioneering Spirit, geri dönüş yolculuğuna bu gün itibari ile başladı.

Pioneering Spirit, yaklaşık 10 aylık yolculuğunun hemen sonrasında 30 Nisan’dan Türkiye kıyısına ulaşmış ve böylece TürkAkım'ın Türkiye'ye doğalgaz tedarik edecek ilk büyük hattının 930 kilometrelik derin deniz kısmının tamamını tamamlanmıştı.

Pioneering Spirit, geniş petrol ve doğalgaz platformlarının tek hamlede kaldırma yöntemi kullanarak monte ve de-monte edilmesi ve çok yüksek ağırlıkta olan büyük boru hatlarının döşenmesi için özel olarak tasarlandı.

Derin deniz boru hattı döşeme işini ilk defa Türkiye Rusya arasında yapılan TürkAkım projesinde gerçekleştiren Pioneering Spirit'in genişliği 382, uzunluğu 124 metre.

Tek seferde 2,5 Eyfel Kulesi ağırlığında platformları kaldırabilme kapasitesine sahip gemi, İstanbul Boğazı'ndan geçiş yaptı. Pionering Spirit, Roterdam'da 10 günlük bakım çalışmasının hemen sonrasında, Norveç kıta sahanlığında 22 bin tonluk bir petrol sondaj platformunun kurulumu amacıyla yola çıkacak.

Pionering Spirit, TürkAkım projesinin derin denizlerde yapılacak olan ikinci hattını tamamlamak için, bu yılın üçüncü çeyreğinde Karadeniz'e geri döneceği ifade edildi.

444 metre boyunda ve 124 metre genişliğindeki Rus boru döşeme gemisi Pioneering Spirit

Son Dakika Dünya Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal