Petrol Fiyatları OPEC'e Üretim Kısıntısı Desteklerinin Ardından Yükseldi

Petrol fiyatları, Suudi Arabistan ve Irak´ın, Petrol İhraç Eden Ülkeler Örgütü'nün (OPEC), Rusya liderliğinde gerçekleştirilen üretim kısıntılarını devam ettirme kararını destekleyeceklerini açıklamalarından sonra yükseldi.

07.06.2019-13:11 - (Son Güncelleme: 07.06.2019-13:03)

Söz konusu durum ile ilgili gelişmelerin etkisiyle, Türkiye'de akaryakıt fiyatlarını belirmede ölçüt olarak değerlendirilen Brent ham petrolünün Ağustos teslimi fiyatı yüzde 1.09 yükselme ile  62.96 dolardan, ABD hafif petrolü de yüzde 2.0 artışla 53.64 dolardan işlem görüyor.

St. Petersburg Uluslararası Ekonomik Forumu´nda önemli açıklamalarda bulunan Suudi Arabistan Enerji Bakanı Khalid al-Falih, petrol fiyatlarında 2015 senesinde meydana gelen düşüşe benzer bir düşüşün yinelenmeyeceğini ifade ederek ve yakın zamanda yaşanan düşüşün dış etkenler kaynaklı olduğunu dile getirdi.

Al-Falih, ülkesinin OPEC´in üretim kısıntılarının sene sonuna kadar uzatılmasını desteklediklerini belirtti; fakat, alınan kararlar üzerinde tekrar durlacağını açıkladı. Al-Falih, Suudi Arabistan´ın OPEC limitlerinin günlük 0.7 milyon varil altında üretim yaptığını, yatırımlarda sürdürülebilirlik için daha yüksek fiyatlara gereksinim duyulduğunun altını çizdi.

Buna karşılık, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin varil başına petrol fiyatlarının 60 - 65 dolar arasında olmasında memnun kaldıklarını belirtti.

Son Dakika Dünya Haberleri için aşağı kaydırın.


DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal