Peskov: Rusya, Notre Dame Katedrali'nin Restorasyon Çalışmaları İçin Her Türlü Yardımı Sunmaya Hazır

Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov, yangında büyük hasar alan Paris'teki Notre Dame Katedrali'nin restorasyonu için yardım talep edilmesi durumunda, Rusya'nın alanında uzman ve malzeme göndermeye hazır olduğunu belirtti.

16.04.2019-15:48 - (Son Güncelleme: 16.04.2019-15:42) Peskov: Rusya, Notre Dame Katedrali'nin Restorasyon Çalışmaları İçin Her Türlü Yardımı Sunmaya Hazır

Peskov, "En önemli konu, Devlet Başkanı Vladimir Putin'in de söylediği gibi, Ortaçağ mimari eserlerinin restorasyonu noktasında zengin bir deneyimi olan, dünyanın en iyi uzmanlarına sahibiz. Bundan dolayı, talep gelmesi durumunda, yardım göndermeye hazır olacağız" ifadesinde bulundu.

PUTİN'DEN MACRON'A YARDIM TEKLİFİ

Peskov, Putin'in Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron'a en iyi Rus uzmanların restorasyon çalışmaları için Paris'e gönderilmesini teklif ettiğini belirtti.

'HER ŞEKİLDE YARDIM ETMEYE HAZIRIZ'

Peskov, Moskova'nın Paris'e katedralin çatısı için ahşap malzeme gibi farklı yardımlar göndermeye hazır olup olmadığı sorusuna ise şöyle cevap veri: "Hiç şüphem yok, eğer katedralin çatısı için Fransa'da olmayan ahşap malzeme gerekirse, çatının inşasında Rus ahşabı kullanıldığını düşünmesem de, böyle bir yardımda bulunabiliriz."

Son Dakika Dünya Haberleri için aşağı kaydırın.



DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal