Peskov: Rusya İçin En Önemli Konu Soçi Anlaşmalarının Uygulanması

Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov, "Suriye ordusuna ve Rus askeri tesislerine yönelik terör faaliyetlerinin bastırılması da büyük önem taşıyor. İdlib'de yapılan bu saldırılar kabul edilemez." dedi

11.02.2020-14:09 - (Son Güncelleme: 11.02.2020-13:50) Peskov: Rusya İçin En Önemli Konu Soçi Anlaşmalarının Uygulanması

Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov, başkent Moskova'da yaptığı basın açıklamasında, Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin arasında Suriye'ye ilişkin bir toplantının henüz söz konusu olmadığını belirtti.

Liderlerin talep etmesi durumunda böyle bir toplantının yapılabileceğini kaydeden Peskov, "Rusya, İdlib'deki durum ve bu bölgede teröristlerin rahatça gezmesi hakkındaki endişesini gizlemiyor." dedi.

İdlib'de rejim güçlerine ve Rus askeri tesislerine "terör saldırılarının"sürdüğünü dile getiren Peskov, "Rusya, Soçi anlaşmalarının uygulanmasını en önemli konu olarak görüyor. Suriye ordusuna ve Rus askeri tesislerine yönelik terör faaliyetlerinin bastırılması da büyük önem taşıyor. İdlib'de yapılan bu saldırılar kabul edilemez." değerlendirmesini yaptı.

Peskov, İdlib'de Türkiye'nin sorumluluklarına dair sorulan bir soruyu, "Bu konuda bir değerlendirme yapmıyoruz, imzalanan belgeye odaklanıyoruz. Farklı çıkarımlar yapmaya gereksiz buluyoruz." diye cevapladı.

Son Dakika Dünya Haberleri için aşağı kaydırınız.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal