Pentagon'dan Venezuela Açıklaması: Her Türlü Duruma Hazırız

Pentagon, Beyaz Saray'dan bölgeye herhangi bir askeri sevkiyat emri almadığı belirtti.

26.01.2019-10:16 - (Son Güncelleme: 26.01.2019-10:23) Pentagon'dan Venezuela Açıklaması: Her Türlü Duruma Hazırız

Pentagon, Beyaz Saray'dan bölgeye herhangi bir askeri sevkiyat emri almadığı belirtti. ABD ordusunun meydana gelebilecek herhangi bir duruma müdahaleye hazır olup olmadığı sorulduğunda, "Orada Güney Saha Komutanlığı var. Biz orada her zaman ortaklarımıza ve müttefiklerimize destek verecek şekilde konumlanmış durumdayız. Dolayısıyla bir şeyler olursa personelimize destek vermeye hazırız" cevabı verildi.

ABD yönetimi ile Venezuela arasında "meşru hükümet" krizi hız kesmeden devam ederken, ABD Savunma Bakanlığının (Pentagon), Beyaz Saray'dan söz konusu bölgeye karşı hiç bir bir askeri sevkiyat talimatı bildirilmediğini açıkladı.
Konuyla ilgili AA muhabirine konuşan Pentagon yetkilisi, "Bölgeye herhangi bir gemi veya uçak sevk etme talimatı almadık" sözlerini kullandı.

"HAZIRIZ"

Konu yetkilisi, Venezuela Devlet Başkanı Nicolas Maduro'nun, ABD'li diplomatlara tanıdığı 72 saatlik sürenin bitmesiyle ABD ordusunun meydana gelebilecek herhangi bir olumsuz duruma karşı hazır olup olmadığı sorusuna, "Orada Güney Saha Komutanlığı var. Biz orada her zaman ortaklarımıza ve müttefiklerimize destek verecek şekilde konumlanmış durumdayız. Dolayısıyla bir şeyler olursa personelimize destek vermeye hazırız" cevabını aktardı.

VENEZUELA - ABD GERGİNLİĞİ

ABD Hükümeti’nin Venezuela Ulusal Meclis Başkanı Juan Guaido’yu geçici başkan olarak tanıdığını açıklamasıyla ülke birbirine girmiş seçim yoluyla iktidara gelen Maduro, ABD ile bütün ilişkilerin sonlandırıldığını ve ülke diplomatlarının Venezuela’yı 72 saat içinde terk etmesini istemişti.

ABD, Maduro’nun bu isteğine karşı çıkmasına rağmen bugün Venezuela'da bulunan ABD'li bazı diplomatların ülkeden ayrıldığı belirtildi.

Son Dakika Dünya Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal