Pentagon Yunanistan'a Yığınak İddialarını Reddetti

Amerika Birleşik Devletleri Savunma Bakanlığı Pentagon, Yunanistan'a yığınak yaptıkları iddialarını reddetti

30.05.2019-12:53 - (Son Güncelleme: 30.05.2019-12:37)

Pentagon tarafından yapılan açıklamada, Avrupa çapında yaz boyunca 9 ülkede düzenlenecek tatbikatlar için, Amerikan ordusunun Yunanistan'daki bir limanı geçiş güzergahı olarak kullandığı bildirildi.

Pentagon Sözcüsü Eric Pahon, ABD'nin Yunanistan'a askeri yığınak yaptığı iddialarınn gerçeği yansıtmadığını belirterek, Avrupa genelinde yaz süresince 9 ülkede gerçekleştirilecek olan tatbikatlar için Yunanistan'da bulunan bir limanın geçiş güzergahı olarak kullanıldığını açıkladı.

Sözcü, "ABD, uzun zamandır planlanan yaz tatbikatlarının bir parçası olarak Yunanistan'da liman operasyonları gerçekleştiriyor" ifadesinde bulundu.

'TÜRKİYE VE YUNANİSTAN İLE ARAMIZI AÇMAK İSTİYORLAR'  

Pahon, "ABD'nin Yunanistan'a yığınak yaptığına ilişkin Rus propagandası tamamen yanlıştır ve Türkiye, ABD ve Yunanistan'ın arasını açmak üzere üretilmiştir" sözlerini aktardı.

ABD'nin Atina Büyükelçiliği geçtiğimiz hafta, ABD Kara Kuvvetleri'ne bağlı askerlerin yaz tatbikatlarını gerçekleştirmek amacıyla 700 araç ve ekipmanı Alexandrapolis Limanı'na indirdiğini duyurmuştu.

Son Dakika Dünya Haberleri için aşağıya kaydırın.


DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal