Pentagon Türkiye Açıklamasında Geri Adım Attı

Pentagon, geçen hafta dile getirdiği ve Türkiye'nin, Suriye'nin kuzeydoğusundaki teröristlere karşı muhtemel operasyonunu "endişelendirici" ve "kabul edilemez" olarak belirttiği açıklamasını yumuşattı.

18.12.2018-10:08 - (Son Güncelleme: 18.12.2018-10:02) Pentagon Türkiye Açıklamasında Geri Adım Attı

Pentagon, geçen hafta dile getirdiği ve Türkiye'nin, Suriye'nin kuzeydoğusundaki teröristlere karşı muhtemel operasyonunu "endişelendirici" ve "kabul edilemez" olarak belirttiği açıklamasını yumuşattı. Günlük basın toplantısında, "Geçen hafta yaptığınız 'kabul edilemez' açıklamasını hala savunuyor musunuz?" sorusuna karşı, Pentagon sözcüsü Albay Rob Manning "Evet" cevabını vermişti.
Fakat daha sonra Manning bu cevabı açıklığa kavuşturmak için yazılı bir açıklama yaptı.

Albay Manning, yaptığı yazılı açıklamada, "ABD ve Türkiye, hem Türkiye'nin güvenliğini hem de DEAŞ'i kalıcı olarak sonlandırmak için ABD kuvvetlerinin de bulunduğu kuzeydoğu Suriye'deki durumu etkileyen her konuda aktif olarak koordinasyon içindedir." diye belirtti.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile ABD Başkanı Donald Trump'ın yanı sıra Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ile ABD Dışişleri Bakanı Mike Pompeo'nun konuyu tartıştıklarının altını çizen Manning, "İki ülke de Türkiye'ye, bölgeye ve ötesine yönelik terör tehdidi ile savaşma meselesinde koordinasyona odaklanmış haldeler." değerlendirmesini yaptı.

Konu hakkında daha sonra tekrar açıklama yapan Albay Manning, Pentagon'un geçtiğimiz hafta yaptığı açıklamanın, o günün şartlarına göre yapıldığını fakat şu anda sahadaki şartların değiştiğini söyledi. Manning, "Geçtiğimiz hafta yaptığımız açıklama ile alakalı olarak şartlar akışkan bu yüzden bugün verdiğim açıklama geçerlidir." ifadesini kullandı.

Son Dakika Dünya Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal