Pentagon Şefi: Çin'in Güney Çin Denizi'ndeki Askerileştirmesini Kabul Etmiyoruz

Amerika Birleşik Devletleri Savunma Bakanı, Japonya ve Güney Kore'nin denizlere tek bir iktidarın hakim olmasını engellemek için Amerika ile çalışmasını istedi.

20.10.2018-09:46 - (Son Güncelleme: 20.10.2018-09:42) Pentagon Şefi: Çin'in Güney Çin Denizi'ndeki Askerileştirmesini Kabul Etmiyoruz

Amerika Birleşik Devletleri Savunma Bakanı James Mattis, Washington'un Güney Çin Denizi'ndeki tutumunu yineleyerek Japonya ve Güney Kore'nin denizlere tek bir iktidarın hakim olmasını engellemek için Amerika ile çalışmasını istedi. Savunma sekreteri, Singapur'daki Japon ve Güney Koreli yetkililerle görüştükten sonra Cuma günü yaptığı açıklamada, "Bence, Güneydoğu Asya Ülkeleri Birliği, müttefikler ve ortaklar olarak hepimiz bir araya geldik ve bunu tek bir ulusun, uluslararası kuralları yeniden yazmasına izin vermiyoruz ve tüm ulusların bu kurallara uymasını bekliyoruz. " dedi.

Savunma şefi, ABD'nin "Çin Halk Cumhuriyeti" nin Güney Çin Denizi'ni askerileştirmesini veya bu bölgede herhangi bir zorlamayı kabul edemeyeceğini ilan etmeden önce, "uluslararası hukukun izin verdiği ve milli çıkarlarımızın talep ettiği her yerde uçmak, yelken açmak ve işletmek" için devam edeceğini söyledi.

Pekin, Güney Çin Denizi'nin stratejik bölgelerinde ulusal savunma amaçlarına yönelik bir dizi askeri varlıkları geliştirdi.

Son Dakika Dünya Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal