Pentagon PYD'ye Desteğini Açıkladı

ABD'li komutan ve Pentagon terör örgütü PYD ile iş birliklerinin devam ettiğini açıkladı.

18.04.2018-13:20 - (Son Güncelleme: 18.04.2018-13:16) Pentagon PYD'ye Desteğini Açıkladı

Koalisyon orduları komutanlarından Albay Ryan Dillon PYD'ye desteklerinin devam ettiğini açıkladı.

Amerika’nın YPG ile birlikte yürüttüğü iş birliği devam ediyor. Bölge topraklarında petrol uğruna terör örgütü PKK ile birlikte iş yürüten Washington, Ankara’nın sert çıkışlarına rağmen iki yüzlü politikalarına devam ediyor. Koalisyon orduları komutanı Albay Ryan Dillon PYD'ye desteklerini sürdürdüğünü söyledi.

DESTEĞE DEVAM            

Terör örgütü DEAŞ'a karşı Uluslararası Koalisyon Sözcüsü Albay Ryan Dillon, yaptığı açıklamada, politikalarında bir değişiklik olmadığını ve PYD'ye desteklerini sürdürdüğünü açık bir şekilde dile getirdi.

Ryan Dillon "Bölgede, başta Irak ve Suriye olmak üzere askeri güçlerine eğitim vermeyi sürdürüyoruz. DEAŞ hala Irak ve Suriye sınırında ağır bir şekilde varlığını devam ettiriyor. Eğitilen askerler DAEŞ’ten kurtarılan bölgelere yerleştiriliyor. Daha fazla askerlere gereksinimiz var." sözleriyle PYD ile iş birliğinin devam ettiğini belirtti.

ABD DOĞRULADI

ABD Savunma Bakanlığının basın toplantısına katılarak basın çalışanlarını sorularını cevapladı. Toplantıda bulunan Pentagon yetkileri de PYD ile yürütülen iş birliğini teyit etti.

Pentagon yetkilisi sözlerini şu şekilde sürdürdü: "Bildiğiniz gibi amaçlarımızda bir değişiklik yok. Komisyon olarak DEAŞ'ı yok etme hedefimizin arkasındayız. Bu hedef doğrultusunda Irak ve Suriye bölgelerinde bulunuyoruz. Orada danışma ve askeri güvenlik desteği veriyoruz’ şeklinde sözlerini noktaladı.

Son Dakika Dünya Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal