Pence: Coronavirüs Görev Gücünü Dağıtmayı Düşünüyoruz

ABD Başkan Yardımcısı Pence, Beyaz Saray bünyesinde kurulan Coronavirüs ile Mücadele Görev Gücü'nün 25 Mayıs'ta Pazartesi günü Memorial Day’de (Anma Günü) dağıtmayı düşündüklerini açıkladı.

06.05.2020-11:42 - (Son Güncelleme: 06.05.2020-11:41) Pence: Coronavirüs Görev Gücünü Dağıtmayı Düşünüyoruz

ABD Başkan Yardımcısı Pence, Beyaz Saray bünyesinde kurulan Coronavirüs ile Mücadele Görev Gücü'nün 25 Mayıs'ta Pazartesi günü Memorial Day’de (Anma Günü) dağıtmayı düşündüklerini açıkladı.

ABD Başkan Yardımcısı Mike Pence ve Coronavirüs ile Mücadele Görev Gücü üyeleri, Beyaz Saray'da gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Beyaz Saray bünyesinde virüse karşı mücadelenin yakında ABD Federal Acil Durum Yönetim Ajansına (FEMA) devredileceğini kaydeden Mike Pence, Coronavirüs ile Mücadele Görev Gücünün dağıtılacağı konusundaki soruları da cevapladı.

Pence, "Coronavirüs Görev Gücü'nün dağıtılmasını düşünüyoruz ve bu ekibin görevinin tamamlanması için hangi tarihin uygun olacağı konusunda görüşüyoruz" diye konuştu.

"SALGININ YAYILMA HIZINI YAVAŞLATTIK"

Ülkedeki sosyal mesafe kuralı da dahil olmak üzere coronavirüs nedeniyle alınan tedbirlerin bir süre daha süreceğini kaydeden Mike Pence, görev gücünün 25 Mayıs'taki Memorial Day'de (Anma Günü) veya haziran ayı başında dağıtılabileceğinin altını çizdi.

Görev Gücü sayesinde ABD’de coronavirüse karşı güçlü bir mücadele yürütüldüğünü dile getiren Mike Pence, "Salgının yayılma hızını yavaşlattık, vaka ve ölüm artışlarında platoya geldik" ifadelerini kullandı.

Mike Pence, Görev Gücü üyelerinden olan İmmünolog Deborah Birx'ün ise Beyaz Saray'a danışmanlık sağlamaya devam edeceğini de belirtti.

BEYAZ SARAY SÖZCÜSÜNDEN AÇIKLAMA

Diğer taraftan, Beyaz Saray Sözcüsü Kayleigh McEnany, sosyal medya hesabı Twitter üzerinden yaptığı açıklamada, Pence'in açıklamalarının ülke basınında Beyaz Saray bundan böyle hiçbir sağlık uzmanına başvurmayacakmış gibi yansıdığını dile getirdi.

Bunun tam olarak yanlış anlaşılma olduğunu vurgulayan Sözcü McEnany, "Başkan Donald Trump, ülkemizdeki tedbirlerin güvenli bir şekilde gevşetilmesine ilişkin verilere dayanan yaklaşımını sürdürecektir" dedi.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal