Pazarda Çıkan Yangın Büyük Hasara Neden Oldu

Afganistan'ın başkenti Kabil'deki bir elektrik kısa devresinin neden olduğu yangın nedeniyle milyonlarca dolar değerinde malların bulunduğu 500'den fazla dükkanın yangına maruz kaldığı belirtildi.

02.11.2018-14:49 - (Son Güncelleme: 02.11.2018-14:47) Pazarda Çıkan Yangın Büyük Hasara Neden Oldu

Yetkililer Cuma günü yaptıkları açıklamada, Afganistan'ın başkenti Kabil'deki bir elektrik kısa devresinin neden olduğu yangın nedeniyle milyonlarca dolar değerinde malların bulunduğu 500'den fazla dükkanın yangına maruz kaldığını belirtti. Başkentte Afgan Ulusal Polis sözcüsü Basir Mücahit, yaptığı açıklamada, yangının Peştunistan Meydanı'na yakın Kher Khwa elektronik pazarında kısa devre ile kıvılcımlandığını ve dört diğer yakın pazarın da yer aldığını söyledi.  Yerel Salam Afganistan radyosu, geçen akşam alevlerin patlak verdiğini ve Cuma sabahı ortaya çıktığını bildirdi. Afganistan Ticaret ve Sanayi Odası (ACCI), kayıpların düzinelerce milyonlarca dolar olduğunu tahmin ediyor.  Kher Khwa pazarı eski Kabul pazarı bölgesinde bir dizi hükümet binasına yakın bir konumda bulunuyor.
Geçmişte yaşanan bazı benzer olaylar, Afganların güvenlik standartlarını ve bina kontrol önlemleri arasındaki zayıflıklarını ortaya çıkarmıştır.

Son Dakika Dünya Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal