Paşinyan'a İstifa Çağrısı! 3 Gün Süre Tanındı

Azerbaycan'a karşı teslimiyet belgesini imzalayan Ermenistan Başbakanı Nikol Paşinyan'a muhalefet tarafından görevi bırakması için 3 gün süre tanındı.

06.12.2020-01:29 - (Son Güncelleme: 06.12.2020-11:36) Paşinyan'a İstifa Çağrısı! 3 Gün Süre Tanındı

Geçtiğimiz ay içerisinde sadece 44 günde Azerbaycan'a karşı Dağlık Karabağ bölgesini kaybeden ve ateşkes anlaşmasına imza atmak zorunda kalan Nikol Paşinyan'a tepkiler sürüyor. Başta muhalefet olmak üzere Ermeni toplumunun yüzde 80'inin istemediği iddia edilen Paşinyan'ı bugün başkent Erivan'da 20 bin kişiden fazla kişi protesto etti.

'20 BİN KİŞİ YÜRÜYÜŞE KATILDI'

Muhalefetin günler öncesinden duyurduğu 'Vatan Kurtuluş Hareketi' olarak adlandırılan yürüyüşe katılanlar 15 kilometreyi aşkın yol yürüdü. Erivan'daki Özgürlük Meydanı'nda toplananlar Paşinyan'ın istifası için slogan atarken, kurulan platformda da muhalefet partilerinin ve sivil toplum kuruluşlarının liderler konuşmalar yaptı.

'ASKERİ GÜCÜMÜZ BİTTİ'

Mitingte konuşma yaparak söze başlayan Vazgen Manukyan, yeni hükümetin ilan edilmesi durumunda olacakları anlatarak, 'Birincisi, bu üçlü anlaşmanın detaylarına asla ulaşamayacağız. Nikol'e teşekkür ediyoruz. Artık hiçbir askeri gücümüz kalmadı. Yeni hükümette anlaşmalardaki belirsizlikleri yapılacak müzakereler ile Ermenistan'ın lehine çevireceğiz. İkinci olarak ordumuzu yeniden toparlayıp savaş durumları için modern bir orduya çevireceğiz' dedi.

'BAŞBAKAN PAŞİNYAN'A 3 GÜN SÜRE TANINDI'

Temsilcisi Ermeni Devrimci Federasyonu Partisi Temsilcisi İşkhan Sağatlıyan mitingin ardından Ermeni gazetecilere yaptığı açıklamada, Vatan Kurtuluş Hareketi olarak aldıkları yeni kararı duyurdu. Buna göre muhalefet Ermenistan Başbakanı Nikol Paşinyan'ın istifa etmesi için önümüzdeki Salı günü yerel saatle 12.00'ye kadar süre tanıdı. Sağatlıyan mitingin ardından tüm Ermenistan halkının evlere girmesini söyleyerek Salı günü Paşinyan'ın istifa etmemesi durumunda ülke genelinde sivil itaatsizlik eylemleri başlatacaklarını duyurdu

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal