Paşinyan Türkiye'yi Yayılmacı Politika İzlemekle Suçladı

Azerbaycan'ın operasyonları sonucu ağır yenilgiye uğrayan Ermenistan Başbakanı Nikol Paşinyan, Türkiye karşıtı açıklamalarına devam ediyor. Paşinyan, Türkiye'yi yayılmacı politika izlemekle suçladı.

14.10.2020-11:57 - (Son Güncelleme: 14.10.2020-11:34) Paşinyan Türkiye'yi Yayılmacı Politika İzlemekle Suçladı

27 Eylül sabahı Ermenistan'ın Azerbaycan sivil yerleşim yerlerine ateş açması üzerine iki ülke arasında çatışmalar başlamıştı. Azerbaycan ordusunun başlattığı karşı saldırılarda ağır darbe alan Ermenistan Başbakanı Nikol Paşinyan, ülke liderlerine Türkiye ve Azerbaycan'ı şikayet etmeye devam ediyor.

Hollanda Başbakanı Mark Rutte'yi arayan Paşinyan, Türkiye ve Azerbaycan'ın bölgede saldırganlık yaptığını, Azerbaycan'ın insani ateşkese uymadığını iddia etti.

"TÜRKİYE YAYILMACI POLİTİKA İZLİYOR"

Reuters'a konuşan Paşinyan, Türkiye'yi ateşkesi sabote etmekle suçladı. "Dağlık Karabağ'daki askeri harekatın durdurulması, ancak Türkiye tutumunu değiştirse mümkün olur" diyen Ermenistan lideri Türkiye'nin Azerbaycan'a talimat verdiğini öne sürdü. Saçma açıklamalarını sürdüren Paşinyan, "Türkiye, Akdeniz'de Yunanistan ve Kıbrıs'a karşı ve yine Libya, Suriye veya Irak'ta yürüttüğü politikayı sürdürmek için Güney Kafkasya'ya geldi. Bu yayılmacı bir politikadır" ifadelerini kullandı.

BALİSTİK FÜZELER İMHA EDİLDİ

Azerbaycan Savunma Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, 14 Ekim 01.00 sıralarında Ermenistan'ın Gence, Mingeçevir ve diğer şehirlerdeki sivilleri ve altyapıyı balistik füzelerle hedef aldığı belirtildi. Açıklamada, balistik füze sistemlerinin Azerbaycan güçleri tarafından etkisiz hale getirildiği bildirildi.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal