Paşinyan, Türkiye'yi Hint Basınına Şikayet Etti

Ermenistan Başbakanı Nikol Paşinyan, Hint basınına yaptığı konuşmada ateşkesi Azerbaycan'ın bozduğunu, Türkiye'nin paralı askerleri çatışma bölgesine getirdiğini iddia etti.

26.10.2020-10:55 - (Son Güncelleme: 26.10.2020-10:31) Paşinyan, Türkiye'yi Hint Basınına Şikayet Etti

Azerbaycan ordusu Ermenistan'ın işgal ettiği toprakları kurtarmak için operasyonlarını başarıyla sürdürüyor. Azerbaycan işgal altındaki topraklarını bir bir kurtarırken ve Ermenistan ordusunu ağır yenilgiye uğratırken Başbakan Paşinyan, uluslararası medyada yaptığı kirli propagandalarına devam ediyor.

HİNDİSTAN'DAN YARDIM İSTEDİ

Hint basınından Wion News'e konuşan Paşinyan, Hindistan dahil olmak üzere uluslararası toplumun "Karabağ'ın tehdit altında olduğunu" fark etmesi gerektiğini savundu.

"ATEŞKESİ AZERBAYCAN BOZDU" YALANI

Nikol Paşinyan, Azerbaycan ile anlaşmaya vardıkları ateşkesi defalarca ihlal eden tarafından Ermenistan olduğu gerçeğinin üzerini örtmeye çalışarak, "Ateşkes anlaşmasında Ermenistan ateşkese saygı gösterdi, Azerbaycan ateşkese saygı göstermedi" ifadelerini kullandı.

"TÜRKİYE BÖLGEYE PARALI ASKER GETİRDİ"

Türkiye'nin Azerbaycan'a destek vermesinden rahatsız olan Paşinyan, "Türkiye, paralı askerler ve teröristleri çatışma bölgesine getirdi." şeklinde asılsız iddialarda bulundu.

"PAKİSTAN'DAN SİLAHLI SAVAŞÇILAR GELDİ"

Azerbaycan'ın vurduğu ağır darbenin etkisiyle çaresizlik içinde olan ve uluslararası toplumlardan yardım dilenen Ermenistan Başbakanı, "Karabağ Bölgesi'ndeki savaşa Pakistan'dan silahlı savaşçıların katıldığı bilgisine sahibiz" diyerek asılsız iddialarını sürdürdü.

 

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal