Paşinyan, Karabağ'da Misilleme Hazırlığında Olduklarını Söyledi

Ermenistan Başbakanı Nikol Paşinyan, Azerbaycan'ın Karabağ üzerindeki planlarının başarısızlığa mahkum olduğunu, Ermenistan'ın Karabağ'da misilleme hazırlığı yaptığını söyledi.

28.10.2020-10:55 - (Son Güncelleme: 28.10.2020-10:43) Paşinyan, Karabağ'da Misilleme Hazırlığında Olduklarını Söyledi

Dağlık Karabağ'da Azerbaycan karşısında ciddi bir yenilgi alan ve ağır kayıplar veren Ermenistan Başbakanı Nikol Paşinyan, ulusa sesleniş konuşması yaptı. Dağlık Karabağ'da yaşanan gelişmeleri değerlendiren Paşinyan, Azerbaycan'a karşı misilleme yapacaklarını söyledi.

"AZERBAYCAN TOPLUMU ZAFER HABERİ ALAMAYACAK"

Açıklamasında "Azerbaycan askeri ve siyasi yönetimi, toplumu öyle uzun zamandır zafer haberleriyle besliyor ki, bu toplum her gün, her dakika, her saniye Karabağ'ın düştüğü, nihai zafer haberini bekliyor. Azerbaycan toplumu bu haberi almayacak ve bu beklenti, Azerbaycan'ın Karabağ'ı fethetme planını bozuyor" ifadelerini kullanan Nikol Paşinyan, Ermenilerin toprakları için savaşacağını ve yıkıcı bir etki yaratacak misilleme yapacaklarını söyledi.

Temel uluslararası aktörlerin Azerbaycan ve Türkiye'nin saldırgan olduğunu kabul ettiğini iddia eden Paşinyan, "Azerbaycan tarafındaki terörist ve paralı asker varlığı artık kanıtlanmış bir gerçek" şeklinde konuştu.

"DÜNYADAKİ ALGI ÖNEMLİ ÖLÇÜDE DEĞİŞTİ"

Paşinyan, bunun Ermenistan'ın diplomatik çalışmaları sayesinde mümkün olduğunu belirterek "Bu savaş sırasında, dünyada Karabağ ihtilafına dair algı önemli ölçüde değişti. Azerbaycan, eskiden olduğu gibi şimdi de uzlaşılara hazır değil. Bu gerçek, Ermeni halkının sonuna kadar savaşma, zaferler elde etme hakkını uluslararası düzeyde meşrulaştırmaktadır" dedi.

 

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal