Paris Savcılığından Macron Hükümetine Coronavirüs Davası

Paris Savcılığı, Fransız yetkililerin Covid-19 krizini ele alış biçimine ilişkin kapsamlı bir ön soruşturma başlatıldığını ifade etti. Soruşturmanın özellikle liderleri hedef aldığı açıklandı.

09.06.2020-22:49 - (Son Güncelleme: 09.06.2020-22:41) Paris Savcılığından Macron Hükümetine Coronavirüs Davası
Paris Savcısı Rémy Heitz salı günü yapmış olduğu basın açıklamasında, soruşturmanın Fransa'da küresel salgın sürecinde "kasıtsız cinayet" ve "başkalarının hayatını tehlikeye atma" suçlarını açığa çıkarmaya odaklanacağını ifade etti.

Soruşturmanın tecrit döneminde Savcılığa yapılan suç duyuruları sebebiyle başlatıldığını ifade eden Heitz, şikayetlerin bir kısmının Sağlık Bakanı Olivier Véran ve eski Sağlık Bakanı Agnès Buzyn ile Başbakan Édouard Philippe'e yönelik olduğunu ifade etti.

Savcılık soruşturmaların küresel salgının başlangıcından itibaren yapılan ana şikayetlerle ilgili olduğunu işaret etti. Buna göre, iş yeri güvenliği, maske ve Covid-19 testlerinin yeterliliği gibi konularda araştırma yürütüleceği ifade etti.

Paris Savcılığı tarafından başlatılan "ulusal" soruşturmaya, yerel düzeyde yürütülen yaşlı bakım evleri soruşturmasının dahil edilmeyeceği belirtildi.
DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal