Paris Saldırısının Saldırganın Kim Olduğu Ortaya Çıktı

Dün başkent Paris'te gerçekleştirdiği saldırı sonucu 2 kişinin ölümüne yol açan DEAŞ'lı saldırganın kim olduğu ortaya çıktı.

13.05.2018-10:38 - (Son Güncelleme: 13.05.2018-18:45)

Fransa'nın başkenti Parist'te ki saldırıyı terör örgütü DEAŞ üstlenirken saldırgan saldırganın 1997 Çeçenistan doğumlu bir kişi olduğu bilgisine ulaşıldı. Çeçen asıllı Fransız vatandaşın anne ve babası Fransız emniyet güçleri tarafından gözalrına alındı.

Olaya ilişkin anında açıklama yapan Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, “Fransa bir kez daha kan ile bedel ödedi ancak özgürlüğün düşmanlarına teslim olmayacağız” açıklamasında bulundu. Fransa İçişleri Bakanı Gerard Collomb da Twitter hesabından yaptığı açıklamada, “Polisin soğukkanlı müdahalesi, saldırganı etkisiz hale getirdi” şeklinde konuşmuştu.

Başkent Paris'te dün gerçekleştirilen bıçaklı saldırıda 2’Sİ ağır sekiz 8 kişi yaralandı. En az 2 kişi ise yaşamını yitirdi.

Fransa son dönemlerde terör örgütlerinin hedefi konumunda. Son 3 yılda meydana gelen terör saldırılarında, Fransa’da 245’ten fazla kişi hayatını kaybetti.

Son Dakika Dünya Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal