Paris Koronavirüs Salgınında 'Maksimum Alarm' Seviyesine Geçti

Fransa'nın başkenti Paris'te Covid-19 salgını nedeniyle maksimum alarm seviyesine geçildi.

05.10.2020-10:24 - (Son Güncelleme: 05.10.2020-09:39) Paris Koronavirüs Salgınında 'Maksimum Alarm' Seviyesine Geçti

Dünyayı etkisi altına alan koronavirüs pandemisi 35 milyon kişinin hasta olmasına, 1 milyondan fazla insanın ölümüne neden oldu. Fransa'nın başkenti Paris'te vakaların yükselişe geçmesi üzerine Paris'te 'maksimum alarm' seviyesine geçildi. 

Fransa Başbakanı Jean Castex'in ofisinden yapılan açıklamada, salgının seyrinin kötüleşmesi ve vaka sayılarının artmasının ardından başken Paris ve çevresinde 'maksimum alarm' seviyesine geçildiği belirtildi. Paris ve çevresindeki bar ve kafeler kapatılırken, restoranların kapatılmayacağı ancak hijyen tedbirlerini uygulamak koşuluyla açık kalacağı ifade edildi.

YENİ ÖNLEMLER AÇIKLANACAK

Önlemlerin ilk olarak iki hafta yürürlükte kalacağı açıklanırken, bugün yerel saatle 11.30'da düzenlenecek basın toplantısı ile kısıtlamalarla ilgili detaylı bilgilerin duyurulacağı bildirildi. Başbakanlık tarafından yapılan açıklamada "Hükümet dün Halk Sağlığı Yüksek Kurulu’nun restoranların açılmasıyla ilgili görüşünü aldı. Alarmın yüksek olduğu bölgelerde ve azami alarm bölgelerinde uygulanacak güçlendirilmiş bir sağlık protokolü yürürlüğe girecek." ifadeleri yer aldı.

FRANSA'DA VAKA SAYILARI

Fransa'da son 24 saatte 12 bin 565 vaka açıklanmasıyla toplam vaka sayısı 619 bin 190'a yükseldi. Son 24 saatte 32 kişinin Covid-19'a bağlı olarak hayatını kaybetmesiyle toplam can kaybı 32 bin 230'a ulaştı. Fransa 3 Ekim'de salgının başlangıcından beri en yüksek vaka sayısı olarak 16 bin 972 yeni vaka bildirmişti.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal