Papa, Trans Mahallesi Projesine Destek Verdi

Katoliklerin ruhani önderi Papa Francis, Arjantin'de bir rahibenin zor durumda olan trans kadınlara yardım için apartman kompleksi yapma projesine destek oldu.

19.08.2020-14:24 - (Son Güncelleme: 19.08.2020-14:24) Papa, Trans Mahallesi Projesine Destek Verdi

Papa Francis, memleketi Arjantin'in Neuquén şehrinde bir manastır arazisinde trans kadınlara ev veren rahibeye mektup göndererek 'Sen ve kızların için dua ediyorum' ifadelerini kullandı.

Zor durumda olan translara konut projesi, Papa Francis’i Buenos Aires başpiskoposu olarak vazife üstlendiği zamandan tanıyan rahibe Mónica Astorga Cremona aracılığıyla uygulamaya konuldu. BBC Türkçe’de yer alan habere göre, Mónica Astorga Cremona, fuhuşa itilen, iş bulmakta zorluk yaşayan trans kadınlara destek veren Carmelitas Descalzas manastırının baş rahibeliğini üstleniyor. Cremona, 40-70 yaşları arasındaki 12 trans kadına konaklama olanağı sağlamak için manastıra ait bir arazi içinde bir apartman kompleksi yaptı.

Rahibe Mónica Astorga Cremona Arjantin haber ajansı Telam’a yaptığı açıklamasında, Papa’ya bir e-posta göndererek projeyi anlattığını ve Papa’dan da cevap geldiğini dile getirdi. Papa önceki hafta e-posta ile gönderdiği mektubunda, 'Sevgili Monica, ilahiyat okuluna gitmeyen ve teoloji çalışmayan Tanrı sana bunun karşılığını bol bol ödeyecektir. Sen ve kızların için dua ediyorum. Siz de benim için dua etmeyi unutmayın' ifadelerini kullandı.

Rahibi Cremona, daha öncesinde de trans kadınlar için yaptığı faaliyetlere Papa Francesco’nun destek verdiğini söyledi. Cremona’nın ifadelerine göre Papa daha önceki bir mektubunda da trans kişilere karşı yargılayıcı tutumu eleştirerek, 'İsa’nın zamanında da cüzzamlılar böyle dışlanıyordu' diye konuştu.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal