Pakistan'daki Uçak Kazasında Pilotun Coronavirüs Sohbeti Ortaya Çıktı

Pakistan'da meydana gelen ve 98 kişinin ölümüne neden olan uçak kazasında coronavirüs detayı ortaya çıktı. Yapılan açıklamada, pilotun kendisine çok güvendiği ve coronavirüsle ilgili sohbet ederken kazanın yaşandığı belirtildi.

25.06.2020-09:09 - (Son Güncelleme: 25.06.2020-08:48) Pakistan'daki Uçak Kazasında Pilotun Coronavirüs Sohbeti Ortaya Çıktı

Geçtiğimiz aylarda Pakistan'da meydana gelen ve 98 kişinin ölümüne neden olan uçak kazasının nedeniyle ilgili detaylar gün yüzüne çıkmaya başladı. Pakistan Federal Havacılık Bakanı Gulam Server Han ara raporla ilgili olarak mecliste bir konuşma gerçekleştirdi. 

Kokpit ses kayıtları üzerinden açıklamalarda bulunan Han, pilot ve mürettebatın uçuş süresince coronavirüs üzerine sohbet ettiği ve pilotun kendisine çok fazla güvendiğinden dolayı uçağa odaklanmadığını belirtti. 

KAZADA İNSAN HATASI VAR

Uçağın yüksekliği ile ilgili olarak da değerlendirmelerde bulunan Han, 10 deniz mili mesafedeyken 2 bin 500 feet olması gereken yüksekliğinin, 7 bin 220 feet olduğunu söyledi ve pilotun hava trafik kontrolünün (ATC) yüksekliğe ilişkin uyarılarını son yaklaşma inişine değin dikkate almadığını aktardı.

Uçağın ilk iniş denemesinde motorunun alev aldığını, ikinci iniş denemesinde de ATC'nin pilota bu durumu bildirmediği aktarıldı.

PİLOT VE ATC SORUMLU

Kapsamlı olacak son raporun 1 yıl içerisinde tamamlanacağını söyleyen Han, "(Airbus A320) Uçakta teknik bir hata yoktu. Uçuşa tamamen uygundu. Pilot ve yardımcı pilotun her ikisi de sağlıklı ve deneyimliydi. Uçuş boyunca hava trafik kontrolüne herhangi bir teknik hata bildirmediler." dedi. Han, kazanın insan hatasından olduğunu bildirdi ve raporda da düşten pilotun ve ATC'nin sorumlu olduğu belirtildi.

ZARA ABİD DE KAZADA HAYATINI KAYBETTİ

Öte yandan yaşanan kazada ülkenin ünlü modeli  Zara Abid de hayatını kaybetti. Yerleşim yerine düşen uçaktan 2 kişi kurtulurken, yerleşim yerindeki 7 kişi yaralanmış ve 1 çocuk ölmüştü.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal